Ploegleider Bardet gedesillusioneerd: 'Romain was de hele nacht wakker door ziekte' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider Bardet gedesillusioneerd: 'Romain was de hele nacht wakker door ziekte'

Ploegleider Bardet gedesillusioneerd: 'Romain was de hele nacht wakker door ziekte'

Voor Team DSM was de dertiende etappe van de Giro d'Italia een vervelende. Hun klassementskopman, Romain Bardet, moest ziek opgeven na een hele slechte nacht. Ploegleider Matt Winston geeft bij Eurosport aan enorm teleurgesteld te zijn in dit wedstrijdverloop, maar houdt nog verschillende opties open richting de derde week.

Winston vertelt dat de problemen op donderdag al begonnen. 'Dit is heel moeilijk. Romain werd gisteren tien kilometer na de start ziek. We probeerden hem koel te houden met ijswater en na de etappe zouden we hem verzorgen. Hij sliep de hele terugrit achter in de bus, en hij heeft niet gegeten omdat hij dat niet kon. Hij was daarna de hele nacht wakker door zijn ziekte. Er was een kleine kans dat hij vandaag zou finishen, maar Romain is een vechter. Hij wilde ervoor gaan, maar in de neutrale zone was hij alweer ziek en het was gewoon niet mogelijk om door te gaan.'

Een enorme aderlating, aangezien Bardet na twaalf etappes vierde stond in het klassement, en op Blockhaus een van de sterksten was. 'Hij was klaar voor deze Giro en heeft zich goed kunnen voorbereiden. Het is een enorme teleurstelling, maar we hebben nog steeds opties die we kunnen uitspelen. We gaan niet opgeven en zullen blijven vechten. Dan zien we wel waar we eindigen in Verona. We houden onze opties richting de bergen open. We kunnen of voor het klassement gaan, of voor etappes. Daarnaast hebben we goede sprinters. Eerst kijken hoe we komend weekend doorkomen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws