Drucker vindt geen ploeg en kondigt afscheid als wielrenner aan: 'Dit was het' Wielrennen
Wielrennen

Drucker vindt geen ploeg en kondigt afscheid als wielrenner aan: 'Dit was het'

Drucker vindt geen ploeg en kondigt afscheid als wielrenner aan: 'Dit was het'

Jempy Drucker heeft zijn zoektocht naar een nieuwe ploeg gestaakt en zodoende zijn wielercarrière beëindigd. Het afgelopen seizoen reed de Luxemburger voor Cofidis, dat zijn contract niet verlengde.

Drucker was sinds 2015 een vaste waarde in de WorldTour, voornamelijk als knecht. Vooral in de klassiekers was Drucker een belangrijke kracht voor verschillende kopmannen, zoals Greg Van Avermaet en Peter Sagan. Zelf kwam hij ook tot enkele verdienstelijke prestaties. Zo won hij in 2016 een etappe in de Vuelta a España. Een jaar eerder was hij de beste in de Prudential RideLondon & Surrey Classic, waar hij Mike Teunissen aftroefde.

Op 35-jarige leeftijd moet Drucker echter een punt achter zijn loopbaan als professioneel wielrenner zetten. ‘Ik had graag op een betere manier afscheid genomen als wielrenner, na een goed afscheidsjaar en in een mooie wedstrijd. De laatste maanden stonden in het teken van hoop, van het wachten op een nieuwe kans. Jammer genoeg kon ik niet zelf de beslissing nemen om te stoppen. Nu is er geen andere optie meer dan afscheid nemen van de wielersport. Dit is het einde van mijn wielercarrière. Dit was het’, neemt Drucker in een brief afscheid van het wielrennen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws