Bernal verlengt contract met vijf jaar bij INEOS en keert terug in de Tour de France Wielrennen
Wielrennen

Bernal verlengt contract met vijf jaar bij INEOS en keert terug in de Tour de France

Bernal verlengt contract met vijf jaar bij INEOS en keert terug in de Tour de France

Egan Bernal heeft zijn contract met vijf jaar verlengd bij INEOS Grenadiers en mikt in 2022 weer op de Tour de France. Dat meldt de Colombiaan in een persbericht.

Bernal zijn contract liep nog door tot en met 2023, daar komen nu dus nog drie jaar bij. De winnaar van zowel de Tour (2019) als de Giro d'Italia (2021) is zeer te spreken over zijn contractverlenging. 'Het is echt belangrijk, het tekenen van dit nieuwe contract. Ik ben gelukkig in dit team, en ook trots op het team, de staf. Ik teken nu voor mijn belangrijkste jaren als wielrenner. Het zullen ook mijn beste jaren worden en ik wil deze tijd doorbrengen met deze ploeg', aldus de 24-jarige Bernal, die op 13 januari zijn 25ste verjaardag viert.

Nadat Bernal in 2019 de Tour won, was de verwachting dat hij de jaren daarna ook tot de topfavorieten zou behoren. Het liep echter anders. Door fysiek ongemak moest hij de Tour van 2020 vroegtijdig verlaten en in 2021 koos Bernal voor de Giro. Dat avontuur verliep met de eindzege succesvol. Desondanks wil hij in 2022 weer dolgraag terug naar de Tour. 'Ik wil echt terug naar de Tour. Ik heb vorig jaar overgeslagen vanwege de Giro, maar het voelt alsof het lang geleden is dat ik in de Tour was. Dus ik ben heel enthousiast over dit jaar. Ik wil teruggaan na een goede voorbereiding, met een goede ploeg, en er zijn om van de wedstrijd te genieten.'

Trainer bij INEOS, Rod Ellingworth, is ook enthousiast over de verdere samenwerking met Bernal. 'We hebben Egan de afgelopen vier jaar echt zien groeien bij het team. Hij heeft keer op keer laten zien dat hij een fenomenaal talent is. Hij heeft ook laten zien dat hij op de moeilijke momenten een enorme dosis moed heeft om zichzelf op te rapen en er weer opnieuw voor te gaan. Als Grenadier en als teamgenoot kun je niet veel meer vragen dan dat. Dit seizoen zal enorm competitief zijn. Egan en de hele ploeg zijn gemotiveerd om er vol voor te gaan en te vechten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws