Drukke week voor Bardet: Fransman voert Team DSM aan in Waalse klassiekers en Romandië Wielrennen
Wielrennen

Drukke week voor Bardet: Fransman voert Team DSM aan in Waalse klassiekers en Romandië

Drukke week voor Bardet: Fransman voert Team DSM aan in Waalse klassiekers en Romandië

Team DSM heeft de doelen voor de aankomende wielerweek uit de doeken gedaan. De Nederlandse ploeg rekent in de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en Ronde van Romandië op Romain Bardet.

Bardet wordt in de Waalse Pijl omringd door een jonge ploeg. 'Normaal gesproken is dat een gecontroleerde koers richting de voet van de Mur de Huy, maar we moeten scherp zijn op situaties die kunnen ontstaan voor die beklimming. Ons doel is om de hele dag rondom Romain te zitten, om hem op die manier zo fris mogelijk aan de finale te laten beginnen', zegt ploegleider Christian Guiberteau.

Voor Luik-Bastenaken-Luik heeft het team nog een doel: meezitten in de vroege vlucht. 'Het is een lange koers, maar opnieuw zullen we ons ook op Romain richten. Als we hem zo vers mogelijk de finale in kunnen loodsen, kunnen we onze opties overzien.'

Phil West is dan weer de sportief directeur van dienst in de Ronde van Romandië. 'We verwachten een zware strijd om het klassement, waarin Romain voor ons de man zal zijn. Op basis van goede uitslagen in de etappes kunnen we kijken hoe ver we komen in de klassementen.'

Selectie Team DSM Waalse Pijl 2023

Romain Bardet
Romain Combaud
Matt Dinham
Sean Flynn
Leon Heinschke
Tim Naberman
Oscar Onley

Selectie Team DSM Luik-Bastenaken-Luik 2023

Romain Bardet
Romain Combaud
Matt Dinham
Sean Flynn
Leon Heinschke
Martijn Tusveld
Kevin Vermaerke

Selectie Team DSM Ronde van Romandië 2023

Romain Bardet
Marco Brenner
Chris Hamilton
Niklas Märkl
Marius Mayrhofer
Oscar Onley
Max Poole

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws