dsm-firmenich PostNL legt komende weken in onder meer Luik en Turkije laatste hand aan Giro met Bardet en Jakobsen Wielrennen
Wielrennen

dsm-firmenich PostNL legt komende weken in onder meer Luik en Turkije laatste hand aan Giro met Bardet en Jakobsen

dsm-firmenich PostNL legt komende weken in onder meer Luik en Turkije laatste hand aan Giro met Bardet en Jakobsen

dsm-firmenich PostNL heeft de selecties voor de komende koersen rond. De Nederlandse ploeg speelt Fabio Jakobsen als spurter uit in de Ronde van Turkije, terwijl Romain Bardet - momenteel actief in de Tour of the Alps - Luik-Bastenaken-Luik zal rijden. Ook heeft het de ploeg voor de Ronde van Romandië rond.

Bardet zal na het eindigen van de Tour of the Alps dus naar België reizen voor La Doyenne. 'Met Romain en Kevin Vermaerke hebben we opties om samen de koers op meerdere fronten aan te gaan. Zoals altijd kunnen we in het moderne racen verwachten dat de finale vroeg begint, dus het is belangrijk voor ons om energie te investeren in die momenten zodat we op een zo goed mogelijke positie richting de finale gaan. In een race als deze moeten we echt scherp zijn als team en elkaar steunen zodat we kunnen gaan voor het best mogelijke resultaat die dag', aldus ploegleider Phil West.

Jakobsen begint op zijn beurt op 21 april aan de Ronde van Turkije, waar hij met zijn trein op zoek gaat naar zijn eerste seizoenszege. 'We maken dit jaar onze terugkeer als team in de Ronde van Turkije. Er staat ons een gevarieerd parcours te wachten dat zich uitstrekt over acht etappes, waar ons hoofddoel zal zijn om te strijden voor etapperesultaten. Op papier zijn er verschillende sprintkansen gedurende de week, dus dit is een geweldige kans voor onze sprintgroep om samen te werken en als eenheid te verbeteren. Als we daarin slagen, kunnen we meedoen voor topresultaten. Op de heuvelachtige dagen zullen we offensief rijden en Frank ondersteunen om in goede aanvallen en ontsnappingen mee te komen, waar we dan ook naar resultaten zullen streven', geeft coach Roy Curvers mee.

Selectie dsm-firmenich PostNL Luik-Bastenaken-Luik 2024

Romain Bardet
Romain Combaud
Matt Dinham
Enzo Leijnse
Chris Hamilton
Martijn Tusveld
Kevin Vermaerke

Selectie dsm-firmenich PostNL  Ronde van Turkije 2024

Tobias Lund Andresen
Johan Dorussen
Fabio Jakobsen

Benjamin Peatfield
Julius van den Berg
Frank van den Broek
Bram Welten

Selectie dsm-firmenich PostNL  Ronde van Romandië 2024

Pavel Bittner
Patrick Eddy
Sean Flynn
Gijs Leemreize
Emils Liepiņš
Niklas Märkl
Tim Naberman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws