dsm-firmenich PostNL wedt met Oscar Onley en nieuwkomer Emils Liepins op twee paarden in Tour Down Under Wielrennen
Wielrennen

dsm-firmenich PostNL wedt met Oscar Onley en nieuwkomer Emils Liepins op twee paarden in Tour Down Under

dsm-firmenich PostNL wedt met Oscar Onley en nieuwkomer Emils Liepins op twee paarden in Tour Down Under

dsm-firmenich PostNL heeft dinsdagmiddag zijn selectie bekendgemaakt voor de Tour Down Under (16-21 januari). De Nederlandse WorldTour-formatie mikt met Oscar Onley en nieuwkomer Emils Liepins zowel op het klassement als op de sprint.

'In de Tour Down Under van dit jaar keert de finish op de heuveltop van Willunga terug na de afwezigheid vorig jaar', vertelt ploegleider Luke Roberts in het persbericht. 'De slotetappe vindt opnieuw plaats op het circuit van Mount Lofty, waar de sterkere klimmers zullen strijden om het klassement. De wedstrijd biedt ook een aantal kansen voor de sprinters en een aantal uitdagende etappes waar de snelheid van het peloton zal bepalen hoeveel renners in de race blijven voor de overwinning. Oscar (onley) heeft zich goed voorbereid in de winter en zal onze man zijn in de strijd om het eindklassement. Met Emils (Liepins), die nieuw is in de ploeg, willen we dan weer mits een goede ondersteuning veel progressie maken in de sprints.'

Verder bestaat de selectie ook de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin, de Tsjech Pavel Bittner, de Australiërs Patrick Eddy en Chris Hamilton en de Brit Sean Flynn. Eerder maakte de ploeg al bekend dat Romain Bardet en Fabio Jakobsen voor de dubbel Giro-Tour gaan en Max Poole als kopman naar de Vuelta trekt.

Selectie dsm-firmenich PostNL Tour Down Under 2024

Patrick Bevin
Pavel Bittner
Patrick Eddy
Sean Flynn
Chris Hamilton
Emils Liepins
Oscar Onley

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws