DSM laat Vanhoucke per direct terugkeren naar oude ploeg: 'Geloven niet langer in hem als afmaker' Wielrennen
Wielrennen

DSM laat Vanhoucke per direct terugkeren naar oude ploeg: 'Geloven niet langer in hem als afmaker'

DSM laat Vanhoucke per direct terugkeren naar oude ploeg: 'Geloven niet langer in hem als afmaker'

De 26-jarige Harm Vanhoucke gaat Team DSM-firmenich per direct verlaten. De Vlaming rijdt pas sinds dit kalenderjaar voor de Nederlandse WorldTour-formatie, maar mag zijn geluk dus al vrij snel elders beproeven. Dat meldt de ploeg in een perscommuniqué op de website. Vanhoucke heeft besloten om naar Lotto-Dstny, de ploeg waar hij tussen 2018 en 2022 al voor reed, te verkassen.

'Team DSM-firmenich staat Harm Vanhoucke toe zijn carrière elders voort te zetten vanwege verschillen in sportieve ambitie. Vanhoucke stapt dus met onmiddellijke ingang over naar een andere ploeg', luidt de kop van het bericht. Rudi Kemna, hoofdtrainer bij de zwarthemden, geeft meer tekst en uitleg omtrent het vertrekken van de man uit Kortrijk. 'We begrijpen dat Harm een afmaker wil zijn om op zoek te gaan naar zijn eigen resultaten', duidt de 55-jarige ex-profwielrenner.

'Hoewel we niet langer geloven dat dit de juiste rol is voor Harm binnen het team, hebben we natuurlijk begrip voor Harms positie en willen we hem hierin niet tegenhouden met de nieuwe kans die hij heeft. Derhalve hebben we besloten dat hij zijn carrière ergens anders mag en kan voortzetten', concludeert de man uit Oldenzaal. 'Het is goed dat we hier zulke open gesprekken over hebben kunnen voeren en tot een wederzijds akkoord zijn gekomen over de volgende stappen en we wensen hem oprecht het allerbeste met wat hij nu gaat doen.'

Vanhoucke is niet de eerste coureur die vroegtijdig weggaat bij de ploeg van Iwan Spekenbrink. Onder anderen Tom Dumoulin, Marcel Kittel, Michael Matthews, Warren Barguil, Edward Theuns, Marc Hirschi en Ilan Van Wilder gingen eerder dan gepland weg bij de succesformatie.

Niet lang nadat DSM-firmenich bekendmaakte dat Vanhoucke per direct zou weggaan bij de ploeg, maakte Lotto-Dstny via Twitter bekend dat zij de klimmer hadden weten in te lijven. 'Ik heb warme herinneringen aan mijn tijd bij deze ploeg', refereert de West-Vlaming op de site van zijn nieuwe broodheer aan zijn terugkeer op het oude nest. 'Ik ben blij om terug te keren naar de Lotto-Dstny-familie. Hier maak ik een nieuwe start en wil ik de renner zijn die ik voorheen was.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws