DSM speelt Vanhoucke én klimtalent Onley uit in Strade Bianche, ook Tusveld mee Wielrennen
Wielrennen

DSM speelt Vanhoucke én klimtalent Onley uit in Strade Bianche, ook Tusveld mee

DSM speelt Vanhoucke én klimtalent Onley uit in Strade Bianche, ook Tusveld mee

Team DSM is traditioneel één van de eerste ploegen die haar selectie bekendmaakt. Voor de Strade Bianche heeft de ploeg geen uitgesproken favoriet en speelt het met Harm Vanhoucke en de jongeling Oscar Onley twee outsiders uit. De Strade Bianche wordt zaterdag 4 maart verreden.

De 25-jarige Vanhoucke is bezig aan zijn eerste jaar bij Team DSM. Hij kwam eind 2022 over van Lotto-Soudal (nu Lotto-Dsnty). De klimmer begon zijn seizoen recent goed met een tiende plaats in de UAE Tour. Onley begon zijn seizoen in Portugal en de 20-jarige hield zich verdienstelijk staande in de Ronde van Algarve. Een zevende plaats op de steile Alto de Malhão bracht hem naar een twaalfde plek in het eindklassement.

‘Zoals elk jaar beginnen we onze Italiaanse voorjaarscampagne op de gravelwegen van Strade Bianche’, vertelt ploegleider Pim Ligthart. ‘Met Harm hebben we een man die een solide start van het seizoen heeft laten zien in de UAE Tour. Hij zal een van onze twee beschermde renners zijn. De andere zal Oscar zijn, die ook een goede start van het nieuwe jaar had. Het wordt een nieuw avontuur voor hem. Met een sterk team om hen heen zijn we ervan overtuigd dat ze hun potentieel kunnen tonen.’

Selectie Team DSM Strade Bianche 2023

Harm Vanhoucke
Oscar Onley
Martijn Tusveld
Lorenzo Milesi
Sean Flynn
Marco Brenner
Henri Vandenabeele

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws