Update | Jakobsen en Asgreen komen weg met kneuzingen en schaafwonden na val in Le Samyn Wielrennen
Wielrennen

Update | Jakobsen en Asgreen komen weg met kneuzingen en schaafwonden na val in Le Samyn

Update | Jakobsen en Asgreen komen weg met kneuzingen en schaafwonden na val in Le Samyn

Het is nog niet echt het seizoen van Fabio Jakobsen. De 26-jarige Nederlander van Soudal-Quick Step zit nog niet echt in de winning mood dit jaar en daar kwam dinsdag tot overmaat van ramp nog een vervelende crash in Le Samyn bij. Jakobsen gaf er meteen de brui aan.

Soudal-Quick Step was dinsdag in Le Samyn nog gestart met flink wat revanchegevoelens. Na een anonieme Omloop Het Nieuwsblad kreeg The Wolfpack er van langs van ploegbaas Patrick Lefevere en een dag later in Kuurne-Brussel-Kuurne kwam het niet tot een sprint. Jakobsen werd uiteindelijk negende in de tweede groep.

Dat moest beter, zo stelde Jakobsen al voor de start. 'We moeten ervoor zorgen dat we weer in de koers zitten en we mogen niet achter de feiten aanhollen', zo zei hij vooraf bij Sporza. Hoewel Jakobsen er in de eerste koersuren ook al eens bij lag, hield Quick Step in eerste instantie woord, door mee te zitten als het moest.

Op 46 kilometer van de streep ging het echter mis voor Jakobsen en zijn Martin Svrcek. Ze doken samen de bosjes in en Jakobsen bleef even liggen. Hij stapte nog wel weer even op de fiets, maar wel om de ploegbus op te zoeken. Een volgende domper voor de Nederlander, die dit seizoen 'pas' één keer won, een rit in de Vuelta a San Juan. In de Ronde van de Algarve en in Kuurne werd hij overvleugeld, ondanks dat hij naar eigen zeggen beter in in vorm is dan vorig jaar.

Update - 28 februari 2023 (20.25 uur): Geen breuken voor Jakobsen en Asgreen

Fabio Jakobsen heeft kneuzingen en schaafwonden aan zijn valpartij in Le Samyn overgehouden. De sprinter kampt met gekneusde ligamenten in de schouder. Verder is ook zijn schouderblad gekneusd. Zijn volgende koers, de Tirreno-Adriatico, lijkt niet in gedrang te komen.

Kasper Asgreen, die in de slotkilometer ten val kwam nadat hij het achterwiel van Alberto Dainese aantikte, heeft net als Jakobsen geen breuken. Wel heeft de Deense klassieke renner last van veel schaafwonden. Zijn deelname aan Parijs-Nice staat niet op het spel, zo valt op te maken uit het persbericht van Soudal-Quick Step.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws