Wilfried Peeters met handen in het haar na rampdag: 'Heb meer uit de wagen moeten lopen dan ik erin zat' Wielrennen
Wielrennen

Wilfried Peeters met handen in het haar na rampdag: 'Heb meer uit de wagen moeten lopen dan ik erin zat'

Wilfried Peeters met handen in het haar na rampdag: 'Heb meer uit de wagen moeten lopen dan ik erin zat'

Het voorjaar verloopt in de eendagskoersen nog niet florissant voor Soudal-Quick Step. Na een onzichtbaar Openingsweekend kwam de ploeg er in Le Samyn ook niet aan te pas. Dat had echter wel te maken met een flinke dosis pech. Sprinter Fabio Jakobsen stapte uit na een val en Kasper Asgreen viel in de slotkilometer.

Naast Jakobsen en Asgreen sloegen ook Martin Svrcek en Stan Van Tricht tegen het asfalt. Het leidde tot wanhoop bij ploegleider Peeters na afloop aan Sporza. ‘Ik heb geen fietsen meer. Ik heb meer uit mijn wagen moeten lopen dan ik erin zat. Hopelijk is het allemaal niet te erg.’ De schade viel voor de renners mee. Zo kwamen Jakobsen en Asgreen er vanaf met kneuzingen en schaafwonden en hoeven ze niet te vrezen voor hun verdere programma.

'Hopelijk hebben we onze dosis pech gehad en kunnen we vanaf volgende week oogsten.'

Wilfried Peeters

Alle valpartijen, Peeters heeft er geen verklaring voor. ‘Dit kan ik gewoon niet verklaren. Zeker ook die val van Asgreen in de sprint... Iemand gooit zijn fiets achteruit en raakt hem’, zucht Peeters. Over het incident valt te twisten, daar op beelden te zien is dat Asgreen door een gat wil dat er niet echt is.

Hoewel het voor Peeters na afloop lastig is, lukt het hem toch om positief af te sluiten. ‘Fabio en Kasper hadden allebei goede benen in de koers, aan de vorm ligt het dus niet. Hopelijk hebben we onze dosis pech gehad en kunnen we vanaf volgende week oogsten. Sowieso geven we nooit op.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws