Dumoulin geniet van Colombia: 'Ik heb nog nooit een land gezien met zoveel passie voor fietsen' Wielrennen
Wielrennen

Dumoulin geniet van Colombia: 'Ik heb nog nooit een land gezien met zoveel passie voor fietsen'

Dumoulin geniet van Colombia: 'Ik heb nog nooit een land gezien met zoveel passie voor fietsen'

Als Zuid-Limburger moet hij wel wat gewend zijn, maar Tom Dumoulin kijkt in het fietsmaffe Colombia nog altijd zijn ogen uit. Vrijdag sprak de coureur van Jumbo-Visma met de Colombiaanse pers over zijn belevenissen in het land.

Dumoulin legt uit waarom hij voor het Zuid-Amerikaanse land koos als voorbereiding op zijn seizoen, waarin de Giro d'Italia centraal staat. 'Ik wilde het eens iets anders doen dan de Sierra Nevada of Tenerife', legt hij uit. 'Ik heb vele verhalen gehoord van onder meer Annemiek van Vleuten. Het team was meteen enthousiast en nu ben ik hier met een soigneur en ploeggenoot Koen Bouwman', die we ook al enkele keren voorbij zagen komen in verschillende foto's en video's op Instagram. Bouwman zal in mei ook één van de voornaamste adjudanten zijn van Dumoulin in de Giro.

Dumoulin na val Bernal: 'Ik heb geen gevaarlijke situaties meegemaakt'

Colombia was de afgelopen week voornamelijk in het nieuws vanwege de harde valpartij van Egan Bernal. Dat nieuws bereikte ook Dumoulin. 'Dat was geen fijn bericht', stelt Dumoulin. 'Er waren veel vragen of het wel veilig was om hier te trainen, maar tot op heden heb ik geen gevaarlijke situaties meegemaakt', aldus de man die afgelopen najaar zelf werd aangereden in België en daarbij zijn pols brak.

Het land brengt hen vooral positieve dingen dus, wat Dumoulin dan ook aangeeft. 'Ik heb nog nooit een land gezien met zoveel passie voor fietsen, het is heel mooi om te zien. Eén ding verbaasde me in positieve zin: hoeveel vrouwen er hier op de fiets zitten. Daarnaast hebben ze geweldige wielrenners in dit land, waar we komend seizoen weer de handen aan vol gaan hebben.'

15 claps
4 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws