Dumoulin is 'fris en gezond', maar niet in vorm voor Catalonië: 'Ik heb iets meer tijd nodig' Wielrennen
Wielrennen

Dumoulin is 'fris en gezond', maar niet in vorm voor Catalonië: 'Ik heb iets meer tijd nodig'

Dumoulin is 'fris en gezond', maar niet in vorm voor Catalonië: 'Ik heb iets meer tijd nodig'

Tom Dumoulin herstart in de Ronde van Catalonië zijn seizoen, nadat hij door een coronabesmetting even uit de roulatie was. De Nederlander van Jumbo-Visma is blij om terug te zijn, al heeft hij geen bijster hoge verwachtingen voor de rittenkoers in Spanje.

'Ik kreeg natuurlijk corona, vlak voor Strade Bianche, en dat heeft mijn trainingsschema in de afgelopen twee weken wel een beetje door de war gegooid. Nu voel ik me echter weer fris en gezond, ik ben klaar voor goede week racen', zo vertelt Dumoulin voor de camera van Cycling Pro.

Toch verwacht Dumoulin niet meteen met de besten mee te kunnen in Catalonië. 'Nee, dat denk ik niet. Het zou mooi zijn als het gebeurt, maar ik denk niet dat mijn vorm op dit moment is waar die moet zijn, om mee te doen voor het klassement. Natuurlijk wil ik goed presteren, dan als de rest van de ploeg, maar ik heb iets meer tijd nodig. Hopelijk ben ik dan in topvorm in de Giro d'Italia.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws