Quick Step-Alpha Vinyl verkiest Cavendish boven Jakobsen in Minerva Classic Brugge-De Panne Wielrennen
Wielrennen

Quick Step-Alpha Vinyl verkiest Cavendish boven Jakobsen in Minerva Classic Brugge-De Panne

Quick Step-Alpha Vinyl verkiest Cavendish boven Jakobsen in Minerva Classic Brugge-De Panne

Verrassend nieuws vanuit Quick Step-Alpha Vinyl: niet Fabio Jakobsen, maar Mark Cavendish is woensdag de kopman in de Minerva Classic Brugge-De Panne. De Nederlander was beoogd voor de sprintkoers in België, maar staat niet op de lijst.

Cavendish won een week geleden Milaan-Turijn, maar werd niet geselecteerd voor Milaan-Sanremo. Daar stond Jakobsen wel aan het vertrek, al moest hij al vroeg in de finale lossen. Cavendish krijgt meester-leadout Michael Mørkøv mee voor een verwachte massasprint in De Panne. Ook Mikkel Honoré, Iljo Keisse, Stijn Steels, Jannik Steimle en Bert Van Lerberghe zijn van de partij.

Bij Quick Step sorteert sportief directeur Tom Steels met zijn selectie voor op een massasprint op woensdag. 'Het is een vlakke, maar geen makkelijke wedstrijd. In De Moeren kan het weleens waaieren, al lijkt het daar woensdag niet op. We sturen een team naar de start dat de wedstrijd kan controleren en Mark heeft meerdere mannen die hem in goede positie kunnen brengen voor een goed resultaat.'

Over het ontbreken van Jakobsen, vertelt Wilfried Peeters bij Wielerflits: 'Dat Fabio er niet bij is, is een logische keuze. Omdat Milaan-San Remo werd toegevoegd aan zijn programma, kozen we ervoor om in Brugge-De Panne de kans te geven aan Mark. Fabio zelf zal er zondag wel bij zijn in Gent-Wevelgem.'

Selectie Quick Step-Alpha Vinyl Brugge-De Panne 2022

Mark Cavendish
Michael Mørkøv
Mikkel Honoré
Iljo Keisse
Stijn Steels
Jannik Steimle
Bert Van Lerberghe


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws