Dupont zoekt na zwaar jaar op persoonlijk vlak nog naar ploeg voor 2023: 'Koers is hard' Wielrennen
Wielrennen

Dupont zoekt na zwaar jaar op persoonlijk vlak nog naar ploeg voor 2023: 'Koers is hard'

Dupont zoekt na zwaar jaar op persoonlijk vlak nog naar ploeg voor 2023: 'Koers is hard'

Timothy Dupont heeft nog altijd geen ploeg voor 2023. De rappe Belg van Bingoal-Pauwels Sauzen-Wallonie Bruxelles zag zijn verbintenis bij dat team niet verlengd worden en er is nog altijd geen verbintenis getekend bij een nieuwe ploeg.

In gesprek met Sporza doet Dupont, die op persoonlijk vlak een zwaar jaar achter de rug heeft, zijn verhaal. Hij verloor op korte tijd zijn schoonmoeder, schoonvader en vader. 'Mentaal was dat heel moeilijk. Ik heb me daar kunnen bovenzetten en heb ondanks alles nog vrij goed gereden. Kort na die overlijdens won ik de vierde etappe in de ZLM Tour. Ik versloeg toen Olav Kooij en Elia Viviani in de sprint', blikt hij terug.

Ondanks die zege en tal van ereplaatsen kreeg Dupont geen nieuwe verbintenis, wat hem verbaasde. 'Want na alles wat ik had meegemaakt deed ik het al bij al nog goed. Maar koers is hard. Nu blijkt nog maar eens dat men in de wielersport geen genade kent', stelt de ervaren renner.

Dupont komt door leeftijd moeilijk aan de bak

Met name zijn leeftijd (Dupont is 35 jaar oud) speelt hem parten, zo vertelt hij. 'Maar ik denk dat ik zeker nog een jaar of vier op het hoogste niveau kan meedoen, vooral omdat ik later profrenner ben geworden. De meeste profrenners leven tussen hun 18e en 26e voor 100 procent als een prof. Bij mij was dat niet het geval en daardoor kan ik wel nog enkele jaren meedraaien.'

Hij krijgt ook de ruimte om zichzelf als wielrenner nog eens te verkopen. 'Ik ben een sfeermaker binnen de ploeg, heb veel ervaring, kan goed sturen en veel punten sprokkelen. Ik sta voor alles open en zal naar alles luisteren. Maar op een bepaald moment zal ik moeten beslissen. Als ik tegen 1 december nog altijd geen team heb, dan is het wel duidelijk.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws