Terpsta slaat in 2023 ander pad in: 'Zal tien tot vijftien gravelwedstrijden gaan rijden' Wielrennen
Wielrennen

Terpsta slaat in 2023 ander pad in: 'Zal tien tot vijftien gravelwedstrijden gaan rijden'

Terpsta slaat in 2023 ander pad in: 'Zal tien tot vijftien gravelwedstrijden gaan rijden'

Niki Terpstra zette iets meer dan een maand geleden een punt achter zijn loopbaan in Parijs-Tours. De Nederlander, wiens afscheidsfeestje de Zesdaagse van Rotterdam zal zijn, gaat zich in 2023 richten op gravelwedstrijden. Dat bevestigt hij bij Eurosport.

'Volgend jaar zal ik mij op gravelraces gaan richten', stelt Terpstra. 'Het zullen er zo'n tien tot vijftien gaan zijn. Ik ga alleen wedstrijden doen die leuk zijn, niet omdat ik per se een resultaat wil rijden. Dat wil ik natuurlijk wel, maar ik ga vooral rijden omdat die koersen gaaf zijn. Mooie parcoursen, goede sfeer, nieuwe wedstrijden... dat soort dingen.'

Terpstra vond tijd aangebroken om te stoppen met wegwielrennen

'De tijd was aangebroken om te stoppen met wegwielrennen', verklaart de winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. 'Ik had het gevoel dat ik alles bereikt heb, het verhaal was compleet. De motivatie die ik jaren geleden had om op topniveau te koersen hoef ik niet meer. Daarvoor moet je elke dag van je leven honderd procent focus hebben.'

'Ik wil een kleinere versnelling als het gaat om het leven. Ik vind trainen nog steeds leuk en het is heel tof om op de fiets te zitten, maar de koersen op het hoogste niveau waren het niet meer', aldus de Noord-Hollander.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws