Durbridge stellig na tweehonderd kilometer kopwerk: 'Belachelijk, dit is het moderne wielrennen' Wielrennen
Wielrennen

Durbridge stellig na tweehonderd kilometer kopwerk: 'Belachelijk, dit is het moderne wielrennen'

Durbridge stellig na tweehonderd kilometer kopwerk: 'Belachelijk, dit is het moderne wielrennen'

Luke Durbridge (Team BikeExchange-Jayco) is niet te spreken over de aanwezigheid van tal van motoren voor de kopgroep. De Australiër deed er vrijdag met het peloton alles aan om de vijf vluchters terug te halen, maar slaagde daar niet in. 'We hebben bijna tweehonderd kilometer gereden, maar halen ze niet terug', meent de hardrijder.

'Hm, yeah. Het was een sterke groep, ze reden goed door', stelt Durbridge zichtbaar teleurgesteld voor de camera van het Australische SBS. 'Maar hoe ze zo snel konden gaan? Dit is het moderne wielrennen. Je moet ze onderhand binnen de minuut houden omdat er zo veel motoren voor rijden', zegt hij met enig gevoel voor cynisme.

Durbridge stellig na kopwerk: 'Belachelijk'

'Het is belachelijk, we zijn onderhand met zeven aan het sprinten op kop van het peloton om de kopgroep terug te halen', doelt hij op het werk van zijn ploeg, maar ook Euskaltel-Euskadi, BORA-hansgrohe, Trek-Segafredo, Arkéa Samsic en INEOS Grenadiers.

'We hebben bijna tweehonderd kilometer gereden, maar kregen ze niet terug. Het is wat het is', zegt hij met fysieke bewegingen die zijn onmacht verraadden. 'Good job van de ontsnapping, ze hebben de motoren gebruikt, maar dat zouden wij ook doen. Het is onfortuinlijk voor ons, maar we gaan het opnieuw proberen.'

De etappe werd uiteindelijk gewonnen door Jésus Herrada, die in een sprint met vijf zijn medevluchters Samuele Battistella, Fred Wright, Jimmy Janssens en Harry Sweeny aftroefde.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news