Pedersen en Bennett ontgoocheld: 'Hoopten dat achtervolging eerder begon' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen en Bennett ontgoocheld: 'Hoopten dat achtervolging eerder begon'

Pedersen en Bennett ontgoocheld: 'Hoopten dat achtervolging eerder begon'

Voorafgaand aan de zevende rit van de Vuelta a España werd hij tot de favorieten voor de ritzege gerekend, maar uiteindelijk moest Mads Pedersen genoegen nemen met een negende plek. De rit werd namelijk gewonnen door Jesús Herrada, die samen met vier andere mannen uit handen van het peloton wist te blijven. Ontgoocheling overheerst na afloop dan ook bij de renner van Trek-Segafredo, terwijl ook Sam Bennett zijn teleurstelling uitspreekt.

Onder leiding van Trek-Segafredo en BORA-hansgrohe zette het peloton alles op alles om de vluchters terug te halen, maar het gat werd uiteindelijk niet gedicht. Voor de camera van Eurosport zien we een teleurgestelde Pedersen terug. 'Zoals je zag hebben mijn ploeggenoten alles gedaan wat ze konden, maar het was niet genoeg vandaag (vrijdag, red.). Het was een hele sterke kopgroep, ze hebben het goed gespeeld. Mijn felicitaties voor hen.' Present in de kopgroep waren Herrada, Fred Wright, Samuele Battistella, Jimmy Janssens en Harry Sweeny. In de sprint beschikte de Spanjaard over de sterkste benen.

Hoewel BORA-hansgrohe in de slotfase nog een handje toestak, moest Trek-Segafredo het achtervolgingswerk toch voornamelijk alleen doen. 'We rekenden niet op steun van andere ploegen, maar vertrouwden op onszelf. Natuurlijk hoopten we dat de achtervolging eerder begon, maar dat gebeurde niet. Daar kunnen we nu niets meer aan veranderen, dat is wielrennen', is hij realistisch.

Pedersen hoopt op nieuwe kansen in komende ritten, ook teleurstelling bij Bennett

Met nog zo'n tien kilometer te fietsen besefte Pedersen dat een ritzege er voor hem niet meer in zat. 'Toen hadden de koplopers nog altijd één minuut en vijftien seconden over. Als de weg dan ook nog eens ietwat omlaag gaat, weet je dat het onmogelijk is. Het is jammer, want we hadden zo'n goed plan en de jongens hebben alles op alles gezet. Soms lukken dingen, soms niet. Vandaag was niet onze dag, maar hopelijk komen er nog meer kansen', besluit de sprinter met een positieve noot.

Naast Pedersen is ook Bennett teleurgesteld dat de kopgroep niet teruggehaald werd. 'Eerlijk gezegd had ik niet eens verwacht dat ik überhaupt nog mee kon doen vooraan. Toen ik de beklimming echter succesvol had doorstaan, hebben de jongens echt alles op alles gezet. Ze zijn er helaas niet in geslaagd om het gat dicht te rijden, maar ik ben ze ontzettend dankbaar. Dankzij hen heb ik de groene trui nog altijd in mijn bezit, terwijl ik gedacht had dat ik hem hier zou verliezen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws