Dversnes wint op knappe wijze laatste etappe Région Pays de la Loire Tour, Kamp grijpt eindzege Wielrennen
Wielrennen

Dversnes wint op knappe wijze laatste etappe Région Pays de la Loire Tour, Kamp grijpt eindzege

Dversnes wint op knappe wijze laatste etappe Région Pays de la Loire Tour, Kamp grijpt eindzege

Frederik Dversnes heeft de vierde en laatste etappe van de Région Pays de la Loire Tour gewonnen. De Noor van Uno-X versloeg na een spannende finale Alexander Kamp (Tudor Pro Cycling) en Jérémy Leveau (Go Sport-Roubaix Lille Métropole) vanuit een kopgroepje. Kamp schreef wel het eindklassement bij op zijn erelijst.

Na een lange strijd wisten zes renners zich los te maken van het peloton. Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ), Lasse Norman Leth (Uno-X), Nathan Vandepitte (Bingoal-WB), Rasmus Søjberg Pedersen (CIC U Nantes Atlantique), Rudy Barbier (St Michel-Mavic-Auber93) en Norman Varhtra (Go Sport-Roubaix Lille Métropole) kregen een maximale voorsprong van drie minuten.

De finale bestond uit vijf plaatselijke rondes en daar kwam het peloton rap terug. Vlak was het zeker niet en dus waren er ook aanvallen te noteren. Een groepje met onder andere Dversnes, Kamp, Leveau en Ben Healy (EF-Education EasyPost) reed 25 seconden voor het peloton uit en bezegelden het lot van bijvoorbeeld Arnaud Démare (Groupama-FDJ). Norman Leth was ondertussen als laatste overgebleven uit de kopgroep. De Deen behield nog korte tijd een voorsprong, maar zag uiteindelijk het groepje van Healy passeren.

Coquard zat niet mee en zag zijn leidende positie in gevaar komen. Mede door zijn achtervolging viel het hele peloton uit elkaar. Het gat bleef echter gelijk, terwijl vooraan bleek dat Healy heuvelop de sterkste was. De Ier bleef maar aanvallen, maar geraakte niet weg. Daardoor zou je bijna vergeten dat Kamp de best geklasseerde renner in de kopgroep was. De Deen eindigde weliswaar achter Dversnes in de sprint, maar gniffelde zelf misschien wel het hardst. Hij won het eindklassement en Coquard bleef mede door pech met lege handen achter.

Uitslag etappe 4 Région Pays de la Loire Tour

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws