Ben Healy

Dit is de pagina van Ben Healy. Deze Ierse renner rijdt in dienst van EF Education EasyPost. Hij brak door in de lente van 2023 door een zeer sterk voorjaar en een mooie Giro d'Italia. In de Leiderstrui verzamelt alle nieuwtjes rond Healy en houdt hier tevens zijn biografie bij.

ben healy

Het talent van Healy was onmiskenbaar, heuvelspecialist breekt door in 2023

Healy komt ter wereld in september 2000 in het Verenigd Koninkrijk, maar gaat uiteindelijk voor Ierland rijden. Al snel boekt hij in de jeugd allerlei fraaie resultaten. Hij wint ritten in de Ronde van de Toekomst en ook in de Giro voor beloften. In 2020 wordt hij op negentienjarige leeftijd al Iers kampioen op de weg bij de elite. In 2022 bereikt hij hetzelfde in de tijdrit. De resultaten in de beloftencategorie leiden ertoe dat hij een contract kan tekenen bij EF Education EasyPost. 

In 2022 blijven de resultaten nog grotendeels uit. In 2023 schiet Healy als een komeet uit de startblokken en in de maand april kent ook het grote publiek hem. De sierlijke Ier valt op door zijn aanvalslust en komt plots bovendrijven in de grootste koersen. Hij wordt een regelrechte seizoensrevelatie. In de Internationale Wielerweek wint hij een rit. In Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race wordt hij tweede, achter Remco Evenepoel en Tadej Pogacar. Ook in de Brabantse Pijl haalt hij het podium. In de Giro boekt hij in de achtste rit zijn eerste dagzege in een grote ronde. Hij streed vervolgens lang mee om de bergtrui, die hij aan Thibaut Pinot moest laten. Later in het jaar triomfeerde Healy nogmaals: hij won een rit in de Ronde van Luxemburg. Al met al hét jaar van de doorbraak van de Ier.

Ben Healy Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties