Dylan van Baarle benoemt het volgens hem grootste verschil qua marginal gains tussen INEOS en Jumbo-Visma Wielrennen
Wielrennen

Dylan van Baarle benoemt het volgens hem grootste verschil qua marginal gains tussen INEOS en Jumbo-Visma

Dylan van Baarle benoemt het volgens hem grootste verschil qua marginal gains tussen INEOS en Jumbo-Visma

Dylan van Baarle ontwikkelde zich in zijn eerste jaar bij Jumbo-Visma direct tot één van de vaste waardes bij de Nederlandse formatie. De hardrijder uit Voorburg won met de Omloop Het Nieuwsblad direct zijn eerste koers, werd Nederlands kampioen en was onderdeel van de ploeg die geschiedenis schreef in de Tour en Vuelta.

Bij het live-event van Rouleur in Londen sprak Van Baarle openlijk over het seizoen, waarin hij ook een band ontwikkelde met kopman Jonas Vingegaard. 'We nodigen elkaar nog niet uit voor de verjaardagsfeestjes, maar ik ben heel goed met Jonas. Op het eerste trainingskamp lag ik al bij hem op de kamer, dus daardoor zijn we hechter geworden', herinnert Van Baarle zich nog.

De van INEOS Grenadiers overgekomen coureur werd in de Vuelta a Espana ook gebruikt als raadgever door zijn Deense kopman, die zich samen met ploeggenoten Sepp Kuss en Primoz Roglic in een kansrijke positie bevond om de Vuelta te winnen. 'Jonas vertelde me dat er wat frustraties waren tussen de drie', aldus Van Baarle. 'En na de Tour had ik een nog betere band met hem dan ervoor, dus ik denk dat het wat natuurlijker voor hem voelde om er met mij over te praten. Hopelijk mag ik volgend jaar dus op zijn verjaardagsfeestje komen', lacht de Nederlander.

Van Baarle benoemt mooiste moment en grootste verbetering bij Jumbo-Visma

Uiteindelijk werd er dus een knoop doorgehakt en won Kuss de Spaanse ronde. 'Ik denk dat we nog steeds niet kunnen realiseren wat het precies betekent. Het was een groot doel om alle drie de grote rondes te winnen, maar ik denk dat we pas over een paar jaar écht realiseren wat het inhoudt. Ik was in ieder geval erg trots op de gasten en vond het tof om met de rest van de ploeg op het podium te staan, aangezien we ook nog eens het ploegenklassement wonnen.'

Na één jaar Jumbo-Visma kan Van Baarle ook de verschillen met INEOS Grenadiers benoemen. 'Ze zoeken allebei naar marginal gains, maar het grootste verschil is de nutrition en de voedingscoaches', aldus Van Baarle. 'Op die manier heb ik echt nog een stap voorwaarts gezet, vooral in de grote rondes. Na elke rit voelt je herstel beter en ik had geen slechte dagen. Dat heeft te maken met de voeding die we zowel op als naast de fiets krijgen.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news