Soudal Quick-Step haalt nieuwe 'El Tractor' in huis: Gianni Moscon vervolledigt 27-koppige selectie Wielrennen
Wielrennen

Soudal Quick-Step haalt nieuwe 'El Tractor' in huis: Gianni Moscon vervolledigt 27-koppige selectie

Soudal Quick-Step haalt nieuwe 'El Tractor' in huis: Gianni Moscon vervolledigt 27-koppige selectie

Zoals eerder vanochtend al bevestigd werd door de Italiaanse journalist Ciro Scognamiglio, is Gianni Moscon de 27e renner van Soudal-Quick Step. Dat liet de Belgische WorldTour-formatie donderdagochtend weten via een persbericht. De 29-jarige Italiaan tekende een contract voor een seizoen.

Net als Tim Declercq, die naar Lidl-Trek vertrok, heeft Moscon de bijnaam 'Il Trattore' ('El Tractor'). 'Ik ben erg blij om bij de ploeg te komen', reageert Moscon op zijn transfer. 'Soudal Quick-Step is een van de grootste ploegen ter wereld, dat heb ik in al die jaren dat ik tegen deze ploeg reed in de klassiekers kunnen zien. Het was altijd de ploeg om naar te kijken, de ploeg die op het juiste moment op de juiste plaats was en de koers hard maakte. Als jonge prof was het altijd een van mijn doelen om ooit voor Soudal Quick-Step te rijden en ik ben blij dat dit volgend seizoen gaat gebeuren. Hier komen na twee moeilijke jaren in mijn carrière betekent veel voor me en ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen.'

Moscon is vooral een renner voor het Vlaamse voorjaar. Zo werd de inmiddels 29-jarige Italiaan een keer vierde in Parijs-Roubaix (2021) en een keer vijfde in de Ronde van Vlaanderen (2017). In datzelfde jaar mocht hij samen met Vincenzo Nibali en Julian Alaphilippe mee op het podium van de Ronde van Lombardije. In de Tour zal hij met zijn ervaring en capaciteiten Remco Evenepoel moeten bijstaan tijdens de gevreesde gravelrit.

Lefevere onthult 27e renner: 'Een belangrijke toevoeging voor onze ploeg volgend seizoen'

'Ik hou van de klassiekers en van de manier waarop dit team rijdt en ik kan niet wachten om deel uit te maken van deze groep. Ik geef altijd het beste van mezelf en ik ben toegewijd aan wat ik doe op de fiets, en wetende dat ik deel zal uitmaken van The Wolfpack maakt me erg enthousiast', besluit Moscon.

Ook teammanager Patrick Lefevere, die maandagavond nog niet wilde onthullen welke 27e renner zijn ploeg zou vervolledigen, is in zijn nopjes. 'We kennen Gianni al sinds hij amateur was. Hij is een zeer getalenteerde renner, die al sinds zijn tijd bij de beloften de aandacht trok met zijn sterke resultaten in wedstrijden als de Piccolo Ronde van Lombardije en de Ronde van de Toekomst, en die ook bij de profs bleef laten zien waartoe hij in staat is. Hij zal een belangrijke toevoeging zijn aan onze ploeg voor volgend seizoen en we hebben er alle vertrouwen in dat hij in onze ploeg mooie dingen kan laten zien in 2024', aldus Lefevere.

De Belg zei maandag tijdens het Flandrien-gala dat er in ieder geval genoeg renners waren die interesse hadden om bij Soudal Quick-Step te rijden. 'Het was me ontgaan dat alle managers die me al sinds december vorig jaar aan het benaderen waren, op een bepaalde website konden zien dat we nog een renner tekort hadden. De afgelopen weken werd ik dan ook overspoeld met verzoeken', vertelde hij toen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws