Eekhoff en DSM nog niet klaar met ZLM Tour na proloogzege: 'Gaan zeker voor meer zeges' Wielrennen
Wielrennen

Eekhoff en DSM nog niet klaar met ZLM Tour na proloogzege: 'Gaan zeker voor meer zeges'

Eekhoff en DSM nog niet klaar met ZLM Tour na proloogzege: 'Gaan zeker voor meer zeges'

Hij moest er lang op wachten, maar Nils Eekhoff heeft zijn eerste profzege eindelijk binnen. De coureur van Team DSM bleek na een spannend slot een seconde sneller dan zijn ploegmaat Alex Edmondson en Olav Kooij van Jumbo-Visma in de proloog van de ZLM Tour.

'Ik ben heel blij met mijn eerste profzege. Ik moest er heel diep voor gaan', vertelt Eekhoff in het flashinterview. De Nederlander is inmiddels bezig aan zijn vijfde jaar als prof. 'Ik heb er een tijdje op moeten wachten sinds ik WorldTour-renner ben', zegt Eekhoff over zijn eerste profzege.

'Vanaf de start was het rugwind, dus het ging supersnel', blikt Eekhoff terug op zijn proloog. 'Op het laatste stuk was het dan tegenwind. Het was afzien, maar ik sloeg mij er goed doorheen', stelt hij tevreden vast.

'Ik heb hard getraind de laatste weken en voelde mij goed. Ik ben goed in prologen, dus ik zag zeker kansen', had Eekhoff zijn zinnen gezet op de proloog. 'Om dan ook te winnen, is heel mooi.'

Eekhoff: 'We gaan voor meer zeges'

De resterende vier etappes van de ZLM Tour draaien hoogstwaarschijnlijk uit op massasprints, al zou de wind in de etappe van donderdag nog voor spektakel kunnen zorgen. 'We staan hier met een supersterke ploeg en hebben een sprinttrein rondom Sam (Welsford, red.). We gaan zeker nog voor meer overwinningen', kijkt Eekhoff ambitieus vooruit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws