Eekhoff mag het laten zien in Dwars door én Ronde van Vlaanderen: 'Moeten in het gevecht zitten' Wielrennen
Wielrennen

Eekhoff mag het laten zien in Dwars door én Ronde van Vlaanderen: 'Moeten in het gevecht zitten'

Eekhoff mag het laten zien in Dwars door én Ronde van Vlaanderen: 'Moeten in het gevecht zitten'

Team DSM zagen we dit voorjaar nog weinig van voren, maar daar hoopt de Nederlandse ploeg woensdag en zondag verandering in de brengen. Het team brengt twee jonge en ambitieuze groepen op de been voor Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.

Midweeks op woensdag is er eerst Dwars door Vlaanderen. Ploegleider Phil West ziet het als een belangrijke opbouw naar De Ronde op zondag. 'Het is altijd een gevecht en we gaan weer een race zien waarin de klimmetjes en kasseistroken elkaar in rap tempo opvolgen. We moeten als team klaar zijn om van voren te zitten op die momenten. We hebben het goed gedaan in de E3 en we komen met hetzelfde doel naar deze Vlaamse koersen. Van voren kunnen we gaan voor de aanval richting de finale.'

De Ronde van Vlaanderen noemt West 'groter dan Kerst in België'. 'Als ploeg willen graag als blok koersen, zodat we later in de race nog met meerdere mannen zitten. De Oude Kwaremont is doorgaans het omslagpunt in de wedstrijd, dus daar moeten we van voren rijden, om vervolgens in het gevecht te zitten.'

Nils Eekhoff lijkt één van de grote mannen bij DSM te gaan worden. De Nederlander werd richting Milaan-Sanremo ziek en haalde de finish in de E3 en Gent-Wevelgem niet. Laat hij op woensdag en zondag z'n ware potentie zien? Hij wordt in Dwars door Vlaanderen ondersteund door onder meer Pavel Bittner, John Degenkolb en Leon Heinschke, met ook sprinter Sam Welsford van de partij. Op zondag doet naast Eekhoff ook Tim Naberman mee en is ook de sterke Patrick Bevin aanwezig.

Selectie Team DSM - Dwars door Vlaanderen 2023

Pavel Bittner
John Degenkolb
Nils Eekhoff
Leon Heinschke
Frederik Rodenberg Madsen
Kevin Vermaerke
Sam Welsford

Selectie Team DSM - Ronde van Vlaanderen 2023

Patrick Bevin
John Degenkolb
Alex Edmondson
Nils Eekhoff
Leon Heinschke
Tim Naberman
Kevin Vermaerke

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws