Pogacar kent z'n ploegmaats voor Ronde van Vlaanderen: 'Battle in E3 zondag nog eens over doen' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar kent z'n ploegmaats voor Ronde van Vlaanderen: 'Battle in E3 zondag nog eens over doen'

Pogacar kent z'n ploegmaats voor Ronde van Vlaanderen: 'Battle in E3 zondag nog eens over doen'

UAE Team Emirates heeft de namen voor de Vlaamse koersen van deze week op papier. De ploeg uit de Emiraten komt op woensdag met Tim Wellens en Pascal Ackermann aan de start van Dwars door Vlaanderen en mikt zondag in de Ronde van Vlaanderen vol op Tadej Pogacar.

Natuurlijk is De Ronde op zondag al het onderwerp van gesprek. Pogacar bewees in de E3 Saxo Classic dat hij mee kan met Mathieu van der Poel en Wout van Aert en we herinneren ons allemaal nog de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar. Daarin vocht Pogacar een beklijvend duel uit met Van der Poel, maar werd er te lang gepokerd in de finale en werd Pogi uiteindelijk vierde.

Op zondag hoopt Pogacar z'n beste benen onder te schroeven en bij zijn tweede poging andermaal mee te strijden om de winst. 'In de E3 hadden we een geweldige race en een goede battle en ik kijk ernaar uit om het zondag allemaal over te doen. Mijn eerste ervaring in Vlaanderen was vorig jaar iets om nooit te vergeten. De energie van de race en de passie voor het wielrennen in België is iets speciaals. Ik voel me klaar en de ploeg is klaar, dus we gaan ons best doen', aldus de Sloveen in een persbericht.

Pogacar wordt in de Ronde van Vlaanderen ondersteund door Wellens, Nederlander Sjoerd Bax, de ervaren Matteo Trentin, powerhouse Vegard Stake Laengen, de jonge Portugees Rui Oliveira en tempobeul Mikkel Bjerg.

UAE Team Emirates ook in Dwars door Vlaanderen ijzersterk

Midweeks in Dwars door Vlaanderen doet Pogacar niet mee. Hij wordt vervangen door sprinter Pascal Ackermann. Ook Oliveira is er woensdag niet bij, maar de Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons wel.

Selectie UAE-Team Emirates - Dwars door Vlaanderen 2023

Sjoerd Bax
Mikkel Bjerg
Ryan Gibbons
Pascal Ackermann
Vegard Stake Laengen
Matteo Trentin
Tim Wellens

Selectie UAE-Team Emirates - Ronde van Vlaanderen 2023

Tadej Pogacar
Sjoerd Bax
Mikkel Bjerg
Rui Oliveira
Vegard Stake Laengen
Matteo Trentin
Tim Wellens

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news