Bahrain (Wright), BORA (Politt) en Trek (Pedersen) presenteren favorieten voor Dwars door Vlaanderen Wielrennen
Wielrennen

Bahrain (Wright), BORA (Politt) en Trek (Pedersen) presenteren favorieten voor Dwars door Vlaanderen

Bahrain (Wright), BORA (Politt) en Trek (Pedersen) presenteren favorieten voor Dwars door Vlaanderen

Bahrain Victorious, BORA-hansgrohe en Trek-Segafredo hebben hun selecties voor Dwars door Vlaanderen bekend gemaakt. De drie formaties rekenen op woensdag op succes van heren, die bij afwezigheid van Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar plots tot de favorieten behoren.

Bahrain geeft midweeks rust aan kopstukken Matej Mohoric en Jonathan Milan, waardoor Fred Wright op papier de grote man lijkt te zijn. Ook Andrea Pasqualon wordt in het persbericht van de ploeg genoemd als leider. 'We willen momentum en moraal bouwen richting de Ronde van Vlaanderen. Fred en Andrea kunnen een resultaat halen in deze race en we zullen samen moeten werken om te kunnen winnen. We zullen agressief blijven koersen', voorspelt ploegleider Enrico Poitschke.

Bij BORA-hansgrohe worden geen mensen thuisgelaten, of het moet al Sam Bennett zijn. De Ier kent vooralsnog een dramatisch voorjaar, mede door fysiek ongemak. Nils Politt is daarentegen bezig aan een goede campagne. De Duits kampioen reed altijd finale, maar zijn tradtionele aanvallen sorteerden nog niet het gewenste succes. Naast Politt zijn ook de tot nu toe teleurstellende Jordi Meeus en de sterke Danny van Poppel van de partij

Dan Trek-Segafredo, waar Mads Pedersen toch wel één van de favorieten is voor woensdag. Helemaal nu Jasper Stuyven wat tegenvalt, moet de Deen de kastanjes uit het vuur halen. Daan Hoole is opnieuw mee om Pedersen in goede positie af te zetten op de belangrijkste plekken.

Selectie Bahrain Victorious - Dwars door Vlaanderen 2023

Fred Wright
Andrea Pasqualon
Matevz Govekar
Kamil Gradek
Filip Maciejuk
Dusan Rajovic
Cameron Scott

Selectie BORA-hansgrohe - Dwars door Vlaanderen 2023

Nils Politt
Shane Archbold
Patrick Gamper
Marco Haller
Jonas Koch
Jordi Meeus
Danny van Poppel

Selectie Trek-Segafredo - Dwars door Vlaanderen 2023

Mads Pedersen
Jasper Stuyven
Edward Theuns

Alex Kirsch
Daan Hoole
Mathias Vacek
Emils Liepins

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws