Een Vuelta-aankomst op 3300 meter hoogte? Daar zullen we voorlopig nog even op moeten wachten Wielrennen
Wielrennen

Een Vuelta-aankomst op 3300 meter hoogte? Daar zullen we voorlopig nog even op moeten wachten

Een Vuelta-aankomst op 3300 meter hoogte? Daar zullen we voorlopig nog even op moeten wachten

Veel mensen zullen ongetwijfeld al eens gehoord hebben van La Valeta, de hoogste geasfalteerde beklimming van Europa. De klim die ook wel bekendstaat als 'Pico Veleta' bevindt zich in de Sierra Nevada en heeft de top op meer dan 3300 meter boven zeeniveau. Al jarenlang gaan er stemmen op om de Vuelta a España er een keer te laten finishen, maar dat lijkt voorlopig nog niet in het vat te zitten. Dat meldt Ciclo21.

'We zouden graag een etappe op La Veleta laten finishen, maar op dit moment hebben we niet de benodigde vergunningen van de autoriteiten', doet Vuelta-directeur Javier Guillén de hoop van menig wielerliefhebber alvast wat slinken. De Spanjaard vertelde dat tijdens een sportevenement in Valladolid.

Pico La Veleta: 42,5 kilometer lang afzien (aan gemiddeld 6,5 procent)

De beklimming richting Pico La Veleta is liefst 42,5 kilometer lang. Tijdens die 42,5 kilometer bedwing je 2688 hoogtemeters, goed voor een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5 procent. 'We respecteren dat het voorlopig nog niet kan', vertelde Guillén er nog over. 'Maar we werken er nog steeds aan om een etappe op grotere hoogte te laten finishen dan ooit eerder is gedaan.'

De vraag omtrent La Veleta werd gesteld in het kader van de Ronde van Spanje van 2025. Het 2024-parcours werd immers afgelopen december al gepresenteerd. Daarbij viel op dat vooral de sprinters niet op veel mogelijkheden hoefden te rekenen. Bovendien kent de Vuelta van dit jaar twee tijdritten.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news