Pascal Eenkhoorn

Dit is de pagina over Pascal Eenkhoorn. De jonge Nederlander komt uit voor Lotto-Dstny en wist in het verleden al eens Nederlands kampioen te worden. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Eenkhoorn en houdt tevens zijn biografie bij.  

Pascal Eenkhoorn

Eenkhoorn succesvol als junior

Eenkhoorn is op 8 februari 1997 geboren in Genemuiden. De Nederlander was als junior als succesvol in de Vredeskoers. Hier won hij in 2014 het bergklassement. Op het NK later dat jaar werd hij tweede op de tijdrit. Alleen Sjoerd Bax was sneller in Oostmarsum. Hij mocht dit jaar ook voor het eerst meedoen aan de wereldkampioenschappen in Spanje. Hij eindigde hier als 22e op de wegwedstrijd. In zijn laatste jaar als junior eindigde Eenkhoorn als tweede op het nationale kampioenschap op zowel de tijdrit als op de wegwedstrijd. Hij wist dit seizoen wel te winnen bij de Grote Prijs André Noyelle en bij La Barnaudeu Junior. 

In zijn eerste jaar als belofte reed Eenkhoorn voor het BMC Development Team. In de Ronde van Berlijn won hij samen met zijn ploeggenoten de proloog en wist hij uiteindelijk het jongerenklassement op zijn naam te schrijven. Op het nationaal kampioenschap was alleen Tim Rodenburg sneller op de tijdrit. 2017 was het laatste jaar voor de Nederlander als belofte. Eenkhoorn was dit seizoen succesvol in de Ronde van Normandië en in de Ronde van Rhône-Alpes Isère. Hij won in beide rondes het jongerenklassement. Ook werd hij dit jaar voor de vierde maal op rij tweede op het nationale kampioenschap tijdrijden. 

Eenkhoorn wordt geschorst door zijn nieuwe team

Vanaf 2018 rijdt de Nederlander voor het eerst voor een WorldTour ploeg. Tot en met 2022 reed Eenkhoorn voorJumbo-Visma. Hij kende een slecht begin bij zijn nieuwe ploeg. Samen met Antwan Tolhoek en Juan José Lobato werd hij weggestuurd van het trainingskamp voorafgaand aan het nieuwe seizoen. De reden hiervoor was dat de heren buiten de ploeg om slaapmedicatie in bezit hadden. Eenkhoorn werd hiervoor twee maanden geschorst.

In de meerdaagse Internationale Wielerweek koers wist Eenkhoorn zijn eerst overwinning te behalen voor de Nederlandse ploeg. De enige andere overwinning die hij dat seizoen wist te winnen, was in de Colorado Classic. Hij maakte dit jaar ook zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen en in Parijs-Roubaix. In Vlaanderen haalde hij de finish niet en in Parijs-Roubaix eindigde de Nederlander als 81e. In 2019 wist de Eenkhoorn niet te winnen. Wel maakte hij dit jaar zijn debuut in Gent-Wevelgem en reed hij weer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

In het seizoen die onderbreekt werd door de coronapandemie wist de Nederlander één overwinning te boeken. Hij pakt voor de tweede keer in zijn loopbaan een etappe in de Internationale Wielerweek. Hij deed dit jaar ook mee aan het WK op de weg. Hierin wist Eenkhoorn de finish niet te bereiken. Ook in het jaar erop wist de Nederlander één keer te winnen. Nu was het de Heistse Pijl waarin hij het sterkste was. Hij werd ook dit seizoen opgesteld bij het WK op de weg. Hier wist Eenkhoorn deze keer wel de finish te halen (66e).

2022 was het jaar waarin Eenkhoorn zijn grootste succes tot nu toe wist te behalen. Hij werd voor het eerst in zijn loopbaan Nederlands kampioen op de weg. In het dorpje Wijster was hij sneller dan Daan Hoole en Taco van der Hoorn. Hij wist dit jaar geen andere wedstrijden te winnen, maar maakt wel zijn debuut in de Ronde van Italië. Vanaf 2023 rijdt Eenkhoorn voor Lotto-Dstny. Namens de Belgische formatie maakt hij zijn debuut in de Tour de France (91e). In etappe 18 eindigde de Nederlander als tweede, vlak achter Kasper Asgreen. Ook doet hij dit seizoen voor het eerst mee aan de Amstel Gold Race (18e). Namens zijn nieuwe ploeg heeft hij tot dusver alleen het bergklassement in de Ronde van Zwitserland gewonnen.

Pascal Eenkhoorn Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties