Van Uden pakt in Midden-Oosten zijn eerste profzege: 'Vorig jaar wilde ik té graag winnen' Wielrennen
Wielrennen

Van Uden pakt in Midden-Oosten zijn eerste profzege: 'Vorig jaar wilde ik té graag winnen'

Van Uden pakt in Midden-Oosten zijn eerste profzege: 'Vorig jaar wilde ik té graag winnen'

Casper van Uden was in de openingsetappe van de AlUla Tour de gevierde man. Het 22-jarige sprinttalent van Team dsm-firmenich PostNL versloeg op knappe wijze Dylan Groenewegen, Tim Merlier en tal van andere ervaren sprinttoppers. Zijn overwinning in het Midden-Oosten betekende een allereerste profzege voor Van Uden, die in het flashinterview nog eens terugkeek naar zijn spurt.

'We zijn allemaal heel blij met dit resultaat', steekt de dolgelukkige laureaat van wal. 'Stiekem wisten we wel dat we het konden waarmaken. Daarom vochten we er volle bak voor. En als dat dan lukt, is dat geweldig.'

Van Uden lovend over zijn ploeg

De laatste kilometers verliepen best hectisch, daar er niet al te ver voor de aankomst bijvoorbeeld nog een vervelende haarspeldbocht in het parcours was opgenomen. 'We moesten er inderdaad voor zorgen dat we goed voorin zaten', beaamt ook Van Uden. 'Het was een flinke positiestrijd. Soms verloor ik de jongens even. Gelukkig bleven ze kalm en hervond ik hen in de laatste kilometers. Toen voerden we één grote move uit. Dat hebben ze geweldig gedaan', klinkt het lovend.

Van Uden beaamt eveneens dat het vorig jaar niet altijd even vlekkeloos ging. 'Toen wilde ik volgens mij té graag winnen. Daardoor maakte ik foutjes die eigenlijk onnodig waren. Bovendien ben ik een paar keer hard gevallen, waardoor de twijfels toenamen. Afgelopen winter kreeg ik echter het volledige vertrouwen vanuit de ploeg en deed ik wat ik kon. Iedereen geloofde namelijk in me. Het is voor mij heel tof om te winnen, maar ook voor iedereen binnen de ploeg. Ik kan ze niet genoeg bedanken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws