Eerste koers op Europese bodem prooi voor Dylan Groenewegen: sprinter wint massaspurt Clàssica Comunitat Valenciana Wielrennen
Wielrennen

Eerste koers op Europese bodem prooi voor Dylan Groenewegen: sprinter wint massaspurt Clàssica Comunitat Valenciana

Eerste koers op Europese bodem prooi voor Dylan Groenewegen: sprinter wint massaspurt Clàssica Comunitat Valenciana

Dylan Groenewegen heeft de Clàssica Comunitat Valenciana gewonnen. De Amsterdammer versloeg Bryan Coquard (Cofidis) en Tim Torn Teutenberg (Lidl-Trek Future Racing) in een massasprint. Het is de zeventigste professionele overwinning voor de rappe man van Jayco-AlUla.

Deze Spaanse eendagswedstrijd is al jarenlang de opener van het Europese wegwielrennen. En ook dit jaar begon een deel van het peloton voor het eerst dit seizoen aan deze 1.1-koers. Daar hoefden de renners niet ver voor te reizen, aangezien bijna alle ploegen de afgelopen weken in de streek van deze koers - de regio Calpe en Valencia - een trainingskamp hebben belegd.

Vanuit La Nucia vertrok het peloton richting de achterkant van de Coll de Rates: de meest populaire beklimming van de regio. Groenewegen kwam daar voor het eerst in de problemen, maar kon in de afdaling weer aansluiten. In de tussentijd ontstond een grote kopgroep van zestien coureurs, die ruim twee minuten voorsprong van het peloton kreeg.

Grote kopgroep toch ingerekend: massasprint op komst

In deze kopgroep een Nederlander: Jetse Bol (Burgos-BH). De Noord-Hollander werd bijgestaan door onder andere Jasper De Buyst en Liam Slock (Lotto-Dstny), een tweetal van Team Movistar en drie Franse renners van Decathlon AG2R La Mondiale.

De grote groep bleef echter niet tot aan de meet vooruit. Richting de ultieme finale kozen drie renners het hazenpad: Stefano Oldani (Cofidis), de genoemde Liam Slock en Valentin Retailleau (Decathlon AG2R La Mondiale). Na bijna vier uur koers moest het drietal wel volle bak koersen, want het peloton dook onder de minuut qua achterstand. Op tien kilometer van de finish was het trio er dan aan voor de moeite.

Een massasprint volgde op de vlakke finale omloop die meermaals werd verreden. Met Groenewegen had Team Jayco AlUla de te kloppen man aan boord. De trein van de Amsterdammer werd nog ingehaald in de laatste kilometer, maar de sprinter maakte het karwei toch af.

Uitslag Clàssica Comunitat Valenciana 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws