Eerste ploegen voor Ronde van Vlaanderen stromen binnen: 'Voel de verantwoordelijkheid voor de Vlamingen' Wielrennen
Wielrennen

Eerste ploegen voor Ronde van Vlaanderen stromen binnen: 'Voel de verantwoordelijkheid voor de Vlamingen'

Eerste ploegen voor Ronde van Vlaanderen stromen binnen: 'Voel de verantwoordelijkheid voor de Vlamingen'

We zijn nog maar net bekomen van de zottenkot in Dwars door Vlaanderen of de volgende grote koers staat alweer voor de deur: de Hoogmis, de Ronde van Vlaanderen. De eerste ploegen hebben hun selectie voor de koers op paaszondag inmiddels al openbaar gemaakt.

dsm-firmenich PostNL is er standaard als één van de eersten bij. 'De Ronde van Vlaanderen is alweer het tweede Monument van het jaar. Vanaf de start willen we meteen zichtbaar zijn in de wedstrijd en op zoek gaan naar kansen. Ons plan is om aanvallend te koersen en onze kansen goed te benutten om ervoor te zorgen dat we geen belangrijke zetten missen. Omringd door een sterk team zullen John Degenkolb en Nils Eekhoff klaarstaan om ervoor te gaan als de finale zich aandient', stelt coach Pim Ligthart. Eekhoff kwam woensdag wel ten val in de openingsfase van Dwars door Vlaanderen.

Bij UAE-Team Emirates verdedigt Tadej Pogacar zijn titel niet, maar met Tim Wellens heeft de ploeg wel een outsider voor de zege. 'We staan er goed voor en trekken gemotiveerd naar de Ronde van Vlaanderen. De klassiekers zijn dit jaar een groot doel geweest en we willen het zo goed als mogelijk doen. Tot dusver hebben we er in veel finales bijgezeten, dus we hopen het podium te bereiken.' De Belg heeft onder meer Nils Politt en Marc Hirschi aan zijn zijde.

Dan Decathlon AG2R La Mondiale, dat met onder meer Oliver Naesen, Dries De Bondt en Pierre Gautherat een ploeg heeft die in de breedte wat wil klaarspelen. De Bondt werd nog vijfde in Dwars door Vlaanderen, waar Naesen vierde eindigde in de Omloop. Gautherat doet ook al heel het voorjaar goed mee. 'We zijn in een goed momentum en hopen die lijn door te zetten', aldus de nummer elf van de Omloop en Dwars door Vlaanderen.

Bettiol voelt verantwoordelijkheid om het beste van zichzelf te geven in Vlaanderen

Tot slot EF Education-EasyPost, dat met ex-winnaar Alberto Bettiol naar startplaats Antwerpen trekt. 'Als je het privilege hebt om de koers te hebben gewonnen, dan weet je hoe belangrijk de koers is. Het is een masterpiece van de wielersport, iets heiligs voor de Vlamingen. Ze wachten een heel jaar op deze race en dat is de pure passie die ze hebben, waar ik heel erg van houd. Daardoor voel ik een bepaalde verantwoordelijkheid om mijn best te doen voor hen.'

'Na mijn zege van vijf jaar geleden voel ik nog meer passie om in Vlaanderen te koersen, aangezien ik onderdeel ben van hun historie. Dat gevoel heb je alleen hier', duidt de man uit Toscane, die woensdag nog in goede positie kramp kreeg in Dwars door Vlaanderen. 'Ik houd ervan om de mensen te verrassen. Ze verwachten nu het nodige van me, maar ik ben ouder en wijzer. Daardoor trek ik me daar niets van aan, ook omdat ik me heb moeten aanpassen aan de nieuwe manier van koersen. Je moet er klaar voor zijn om twee uur voor de finish mee te gaan in de aanvallen, dat was eerder gekkenwerk. Ik voel me er klaar voor en heb er zin in.'

Selectie dsm-firmenich PostNL Ronde van Vlaanderen 2024

Pavel Bittner
John Degenkolb
Patrick Eddy
Alex Edmondson
Nils Eekhoff
Niklas Märkl
Tim Naberman

Selectie UAE-Team Emirates Ronde van Vlaanderen 2024

Mikkel Bjerg
Alessandro Covi
Marc Hirschi
Vegard Stake Laengen
Antonio Morgado
Nils Politt
Tim Wellens

Selectie Decathlon AG2R La Mondiale Ronde van Vlaanderen 2024

Edvald Boasson Hagen
Sander De Pestel
Dries De Bondt
Oliver Naesen

Pierre Gautherat
Bastien Tronchon
Damien Touzé

Selectie EF Education-EasyPost Ronde van Vlaanderen 2024

Alberto Bettiol
Stefan Bissegger
Owain Doull
Jonas Rutsch
Harry Sweeny
Michael Valgren
Marijn van den Berg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws