[Update] UCI bevestigt eerste WK in Afrika, Lappartient blijft UCI-voorzitter Wielrennen
Wielrennen

[Update] UCI bevestigt eerste WK in Afrika, Lappartient blijft UCI-voorzitter

[Update] UCI bevestigt eerste WK in Afrika, Lappartient blijft UCI-voorzitter

(23 september 2021) Rwanda heeft het WK wielrennen van 2025 toegewezen gekregen. Het Afrikaanse land met hoofdstad Kigali versloeg Marokko als concurrent voor de organisatie. Het wordt het eerste WK wielrennen op Afrikaanse grond ooit.

De kogel is eindelijk door de kerk. De UCI maakt een uitstapje naar Afrika voor het WK wielrennen, zo werd bekendgemaakt via Twitter door de Cyling Federation Rwanda. Het WK wordt de komende jaren achtereenvolgens gereden in Australië, Schotland en Zwitserland.

Rwanda kent een heuvelachtige omgeving rond de hoofdstad Kigali, waar elk jaar in de Ronde van Rwanda wordt gekoerst. In de onderstaande beelden is te zien hoe renners in 2016 de Muur van Kigali beklimmen. De klim is kort, maar kent stukken van achttien procent. Of de Muur van Kigali onderdeel wordt van het parcours, is echter nog niet bekend.

Update 24 september 2021 (20.45 uur): UCI bevestigt WK in Rwanda, Lappartient blijft voorzitter

Waar de wielerbond van Rwanda op de zaken vooruitliep door donderdag bekend te maken dat het Afrikaanse land het WK Wielrennen zal organiseren, heeft de UCI het vrijdagavond na een congres officieel bevestigt. ‘We hebben 54 Afrikaanse wielerbonden, het werd tijd dat we Afrika beloonden voor zijn investeringen in de koers en de fiets’, citeert Sporza UCI-voorzitter David Lappartient. ‘Rwanda beantwoordde aan alle vereisten: organisatorisch, financieel en sportief.’

Volgens Lappartient, van wie het ook bekend werd dat hij tot en met 2025 de voorzitter van de UCI zal blijven, wordt er in en rondom Kigali, de hoofdstad van Rwanda, een zwaar parcours uitgetekend. ‘Het parcours zal trouwens veeleisend zijn met bijna vijfduizend hoogtemeters.’

5 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws