Ghirmay trots op zilveren medaille: 'Dit betekent veel voor Eritrea' Wielrennen
Wielrennen

Ghirmay trots op zilveren medaille: 'Dit betekent veel voor Eritrea'

Ghirmay trots op zilveren medaille: 'Dit betekent veel voor Eritrea'

Biniam Ghirmay schreef vrijdag geschiedenis door als eerste Eritreeër op het podium te staan van het WK Wielrennen. In de categorie beloften eindigde hij als tweede in de wegwedstrijd, achter de Italiaan Filippo Baroncini.

Dat Ghirmay uiteindelijk op het podium stond, was niet geheel verrassend. De Eritreeër is sinds 2020 professional en rijdt sinds 6 augustus in de WorldTour bij Intermarché-Wanty-Gobert. Bovendien geldt hij al jaren als een groot talent. Zo wist hij als een van de weinigen Remco Evenepoel te kloppen bij de junioren.

Ghirmay: 'Dit resultaat is goed voor de toekomst'

‘Het is ongelooflijk’, vertelt Ghirmay in het flashinterview over zijn tweede plek. ‘Ik ben superblij, het is een geweldige dag en ik ben supertrots op mijn land.’ Waar de gouden medaille naar de ontsnapte Baroncini ging, toonde Ghirmay met een vlammende sprint nogmaals zijn talent aan. ‘Mijn teamgenoten hebben goed werk verricht om me te beschermen. Ik wilde wachten op de sprint en ik slaagde erin mijn concurrenten één voor één in te halen om de medaille te bemachtigen.’

‘Dit resultaat is goed voor de toekomst, ik kijk uit naar volgend jaar’, vervolgt Ghirmay, die met zijn prestatie het Afrikaanse wielrennen op de kaart zet. ‘Voor Eritrea betekent dit resultaat veel, ook voor Afrika. Ik ben erg trots op mijn land. Felicitaties aan Eritrea en felicitaties aan Afrika.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws