EF Education ambitieus met Bissegger: 'Kan in 2022 eerste tijdrit in Tour winnen' Wielrennen
Wielrennen

EF Education ambitieus met Bissegger: 'Kan in 2022 eerste tijdrit in Tour winnen'

EF Education ambitieus met Bissegger: 'Kan in 2022 eerste tijdrit in Tour winnen'

Stefan Bissegger heeft bijgetekend bij EF Education Nippo, dat heeft de ploeg bekend gemaakt. De 23-jarige Zwitser gaat in 2022 zijn tweede volledige jaar in bij de Amerikaanse ploeg, nadat hij in augustus 2020 bij het team kwam. Er staat in het artikel niet bij voor hoelang de renner en de ploeg een verbintenis hebben getekend.

Over zijn eerste volledige profjaar heeft de Zwitser niets te klagen. In maart won hij al gelijk een tijdrit in Parijs-Nice, daarna won hij een etappe in de Ronde van Zwitserland. In het najaar werd hij zevende op het WK tijdrijden en vierde op het EK in de race tegen de klok. 'Ik ben het trotst op mijn etappewinst in de Ronde van Zwitserland, een thuisoverwinning is altijd speciaal', aldus Bissegger.

Teambaas Jonathan Vaughters vertelt wat de plannen zijn in de toekomst met de jonge coureur. 'Stefan is technisch heel vaardig, hij blinkt uit in tijdrijden met meerdere technische bochten. Hij houdt zijn snelheid daar heel goed. Ik denk dat hij de eerste tijdrit van de Tour de France volgend seizoen kan winnen. Verder is hij behoorlijk goed in wedstrijden zoals Parijs-Roubaix, waar het gaat om positionering en brute kracht.' Bissegger vult zijn teambaas daarop aan. 'Ik wil mijzelf verbeteren in de grote klassiekers, maar ook in de tijdritten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws