EF Education behoudt voorjaarsrevelatie Ben Healy: 'Aardig mens, die een killer is in de koersen' Wielrennen
Wielrennen

EF Education behoudt voorjaarsrevelatie Ben Healy: 'Aardig mens, die een killer is in de koersen'

EF Education behoudt voorjaarsrevelatie Ben Healy: 'Aardig mens, die een killer is in de koersen'

Ben Healy heeft zijn aflopende contract bij EF Education-EasyPost verlengd. De ploeg maakt geen melding van de exacte duur van het nieuwe contract, maar maakt wel duidelijk dat het om meerdere jaren gaat.

Healy mag één of misschien wel dé revaltie van het voorjaar worden genoemd. Waar hij voorafgaand aan de heuvelklassiekers nog een onbeschreven blad was aangaande de grote koersen, bracht hij daar vliegensvlug verandering in. Zijn aanvallende koersstijl bracht hem naar tweede plekken in zowel de Brabantse Pijl als de Amstel Gold Race. Hij sloot de heuvelklassiekers af met een knappe vierde plaats in Luik-Bastenaken-Luik. Van rust was daarna weinig sprake, Healy ging door naar de Giro d'Italia waar hij een etappe won en lang streed om het bergklassement.

'Ik ben superblij om aan te kondigen dat ik een nieuw contract heb getekend bij het team en dat ik in het roze blijf koersen', doelt Healy in zijn reactie op het tenue van de ploeg. 'Dit team is gewoon een leuke omgeving', vervolgt de Ier. 'Het geeft me veel mogelijkheden om te racen zoals ik dat wil.'

Vaughters: 'Hij is een oprecht aardig mens'

'We zijn erg trots dat Ben bij ons blijft en dat we de reis samen kunnen voortzetten', verschuift het woord naar ploegbaas Jonathan Vaughters. 'Het is altijd extra speciaal als een talent dat aan het begin van zijn profcarrière bij je komt iets speciaals bereikt en dat je in staat bent om hem bij het team te houden. Hij is een oprecht aardig mens, die een killer is in de wedstrijden, maar een onbaatzuchtig persoon in zijn dagelijks leven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws