EF Education-EasyPost hengelt naast Carapaz ook naar diensten van Cavendish Wielrennen
Wielrennen

EF Education-EasyPost hengelt naast Carapaz ook naar diensten van Cavendish

EF Education-EasyPost hengelt naast Carapaz ook naar diensten van Cavendish

EF Education-EasyPost is actief op de transfermarkt deze zomer. De komst van olympisch kampioen Richard Carapaz is volgens verscheidene bronnen al in kannen en kruiken, maar een ander target dient zich alweer aan: Mark Cavendish van Quick Step-Alpha Vinyl.

Er zijn al verkennende gesprekken geweest tussen Cavendish en Jonathan Vaughters, de manager van de Amerikaanse formatie. 'Het zou een geweldig verhaal zijn en er is zeker interesse', geeft Vaughters toe bij VeloNews. 'Maar er is absoluut nog geen sprake van een contract.'

'Misschien hebben we andere standpunten over hoe een samenwerking tot stand zou moeten komen', gaat de Amerikaan verder. 'Mark is een slimme jongen en we hebben de afgelopen maand meermaals gesproken. Er zou een manier zijn waarop we een samenwerking aan kunnen gaan, maar op dit moment lijkt de puzzel nog niet in elkaar te vallen.'

Cavendish is natuurlijk nog altijd tuk op het zegerecord in de Tour de France, wat ook Vaughters aanspreekt. 'Dan is hij een icoon in de sport, maar het zal hoe dan ook niet makkelijk worden. Het is ook de vraag of wij jongens zouden hebben voor zijn lead-out', vraagt de teambaas zich hardop af.

EF focust zich komend seizoen op klassementen

De focus gaat bij EF-Education EasyPost volgend seizoen sowieso meer op klassementen. De mannen die daar dit jaar voor zorgen, Hugh Carthy, Rigoberto Urán en Neilson Powless, blijven en krijgen er met Carapaz nog een nieuwe kopman bij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws