'Geen INEOS of Movistar, maar EF Education-EasyPost voor Carapaz als nieuwe bestemming' Wielrennen
Wielrennen

'Geen INEOS of Movistar, maar EF Education-EasyPost voor Carapaz als nieuwe bestemming'

'Geen INEOS of Movistar, maar EF Education-EasyPost voor Carapaz als nieuwe bestemming'

Richard Carapaz lijkt zijn carrière na 2022 te gaan vervolgen bij EF Education-EasyPost, zo claimt het doorgaans goed ingevoerde Velonews. De Ecuadoraan heeft een aflopend contract bij INEOS Grenadiers, waar hij dus niet lijkt te gaan verlengen.

INEOS leek wel geïnteresseerd in een langer verblijf van Carapaz, die zich de laatste jaren ontpopt heeft tot een grote meneer in het grote rondewerk. Hij won in 2019 de Giro d'Italia, werd in 2020 tweede in de Vuelta a España, in 2021 derde in de Tour de France en in mei van dit jaar eindigde hij achter Jai Hindley als tweede in de Giro. Ook werd hij vorig jaar nog olympisch kampioen op de weg in Tokio.

EF Education-EasyPost wilde niet reageren, maar de Amerikaanse formatie zou dus gaan stunten met de komst van Carapaz. De 29-jarige klimmer brak door bij Movistar, waar hij van 2016 tot en met 2019 koerste. Daarna vertrok hij naar INEOS, waar hij nu bezig is aan zijn derde seizoen. Na de Giro is het de bedoeling dat Carapaz eind dit seizoen wordt uitgespeeld als kopman in de Vuelta a España.

Carapaz bij EF Education-EasyPost enige kopman

De stap naar EF is opvallend, omdat de afgelopen weken vooral INEOS en Movistar werden genoemd als potentiële bestemmingen voor Carapaz. Movistar zou wel interesse hebben gehad in een terugkeer van z'n voormalige kopman en bij INEOS staat Carapaz er gewoon heel goed op. De Britse formatie heeft met Egan Bernal, Adam Yates, Daniel Felipe Martínez, Tao Geoghegan Hart en Geraint Thomas wel een hele rits aan goede ronderenners, wat de keuze misschien wel heeft gemaakt.

Het blijft gissen, maar Velonews claimt dat de deal met EF zo goed als rond is en dat er rond 1 augustus - als teams hun transfers openbaar mogen maken - zal worden gepronkt met de nieuwe leider van de roze formatie. Bij EF Education-EasyPost hoeft Carapaz zich geen zorgen te maken om anderen en is hij de enige echte leider in het grote rondewerk. Momenteel halen Rigoberto Urán, Hugh Carthy en recent ook Esteban Chaves en Neilson Powless de kastanjes uit het vuur voor het team.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws