EF Education-EasyPost komt met Honoré en Bettiol goed beslagen ten ijs in Tour Down Under Wielrennen
Wielrennen

EF Education-EasyPost komt met Honoré en Bettiol goed beslagen ten ijs in Tour Down Under

EF Education-EasyPost komt met Honoré en Bettiol goed beslagen ten ijs in Tour Down Under

EF Education-EasyPost speelt nieuwkomer Mikkel Honoré en Italiaanse kopman Alberto Bettiol uit in de Tour Down Under. De twee allrounders zijn de twee speerpunten van de Amerikaanse ploeg, die geen Australische renners in de gelederen heeft aan de andere kant van de wereld.

Bettiol komt eindelijk een keer fit aan de start van een wielerseizoen. De Italiaan kende na een sterke Tour de France een goed najaar in 2022 en zal die lijn willen doortrekken in 2023. Zijn laatste zege dateert van de Giro d'Italia in 2021. Sindsdien kampte hij regelmatig met fysiek ongemak, waardoor hij vooral in de klassiekerperiodes niet op de afspraak was.

Honoré kwam deze winter over van Quick Step, waar hij al sinds 2018 werkzaam was. De 25-jarige Deen tekende een driejarig contract bij EF en zal in principe vaker te maken krijgen met Bettiol als collega-kopman. Beide heren zijn allround, kunnen goed uit de voeten in de klassiekers, hebben een sterk eindschot en kunnen goed een heuvel over.

De selectie van EF voor de Tour Down Under - die op dinsdag 17 januari begint - bestaat uit de Belg Jens Keukeleire, de Brit Sean Quinn, de Duitser Jonas Rutsch, de Nieuw-Zeelander Tom Scully en de Pool Łukasz Wiśniowski. In de Tour Down Under is het deelnemersveld ijzersterk dit jaar. Zo worden onder meer Michael Matthews, Simon Yates, Ben O'Connor, Pello Bilbao, Geraint Thomas, Rohan Dennis, Jay Vine, Marc Hirschi, Jai Hindley en Caleb Ewan aan de start verwacht.

Selectie EF Education-EasyPost Tour Down Under 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws