Van Vleuten krijgt nieuwe (maar bekende) ploegleider in laatste jaar: 'Annemiek is heel direct' Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten krijgt nieuwe (maar bekende) ploegleider in laatste jaar: 'Annemiek is heel direct'

Van Vleuten krijgt nieuwe (maar bekende) ploegleider in laatste jaar: 'Annemiek is heel direct'

Jürgen Roelandts zal als ploegleider van de Movistar-damesploeg het laatste profjaar van Annemiek van Vleuten van dichtbij gaan meemaken. De Belg stopte na 2020 met fietsen, maar keert nu terug in een andere rol. Waar hij het meest naar uitkijkt? De afscheidstournee van Van Vleuten.

Roelandts leerde de vrouwenploeg van Movistar kennen in het Spaanse Alicante, tijdens het eerste trainingskamp in december. Zijn focus zal als kasseienspecialist logischerwijs liggen op de klassiekers in het voorjaar, waar Van Vleuten uiteraard ook van de partij zal zijn. 'Annemiek heeft afgelopen jaar zowat alles gewonnen, het wordt speciaal om haar laatste jaar van dichtbij mee te maken', zo vertelt hij aan Sporza.

De inmiddels 37-jarige Roelandts waarschuwt alvast: de regenboogtrui van Van Vleuten zal in 2023 op veel plekken te zien zijn. 'Van Vleuten wil overal die trui van wereldkampioen laten zien in haar laatste jaar. Als ze in vorm is, kan ze alles aan', zo klinkt het met gevoel voor understatement. Zo won ze in 2022 in het voorjaar Omloop Het Nieuwsblad en Luik-Bastenaken-Luik, was ze vervolgens de sterkste in de Giro, Tour en Vuelta en sloot ze - ondanks een breuk na een crash in de Mixed Relay - af met de wereldtitel.

Van Vleuten start laatste jaar in Valencia

De workload van Van Vleuten is al vaker besproken en Roelandts kan alleen maar beamen dat zijn Nederlandse kopvrouw de lat heel hoog legt in haar benadering. Bij Movistar zal in haar laatste jaar alles draaien om Van Vleuten, al zei ze zelf al dat ze 2022 vermoedelijk niet zal kunnen evenaren. 'Annemiek is erg professioneel. Ze heeft een grote motor, traint vele uren en is heel direct. Ik ben benieuwd wat dat zal geven', aldus Roelandts.

Net als een jaar geleden begint Van Vleuten haar seizoen in de Ronde van Valencia. In het klassieke voorjaar zal ze opnieuw Omloop Het Nieuwsblad bedwingen en staan uiteraard de grote klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik erop. In de zomer doet ze in ieder geval de Giro d'Italia en de Tour de France.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws