EF moet het zonder kopman Bettiol stellen in Parijs-Roubaix; Amerikanen mikken op dark horses Wielrennen
Wielrennen

EF moet het zonder kopman Bettiol stellen in Parijs-Roubaix; Amerikanen mikken op dark horses

EF moet het zonder kopman Bettiol stellen in Parijs-Roubaix; Amerikanen mikken op dark horses

EF Education-EasyPost moet het in Parijs-Roubaix stellen zonder de oorspronkelijke kopman Alberto Bettiol. De Toscaan is nog niet voldoende hersteld van de ziekte die hem ook al uit de Ronde van Vlaanderen hield. Ook Neilson Powless en Mikkel Honoré zijn niet van de partij.

Namens de Amerikaanse ploeg verschijnen er wel twee Nederlanders (Julius en Marijn van den Berg) en één Belg (Jens Keukeleire) aan de start in Compiegne. Powless, afgelopen weekeinde vijfde in de Ronde van Vlaanderen, is er ook niet bij; hij bereidt zich voor op de Waalse wedstrijden.

Bij de afwezigheid van de grote toppers hoopt EF Education-EasyPost op een verrassing van een van de renners die zich normaal zo inspannen voor de kopmannen. 'Veel van onze jongens hier werken zestig á zeventig procent van het seizoen. We zijn al het hele Vlaamse voorjaar aanwezig en hopen dat op een positieve manier af te sluiten in Roubaix', zegt ploegleider Sebastian Langeveld.

Hardrijders EF mogen zich tonen in Parijs-Roubaix

Onder meer Jonas Rutsch, Tom Scully en Ouwain Doull worden uitgelicht als coureurs die kunnen profiteren van de afwezigheid van Bettiol en co. 'Als iedereen karakter toont, ben ik ervan overtuigd dat er dingen mogelijk zijn', stelt Andreas Klier, sportief directeur.

Doull legt uit. 'De vroege ontsnapping in Parijs-Roubaix is waarschijnlijk één van de beste ontsnappingen waar je in kunt zetten. Je kunt jezelf op die manier een grote gunst bewijzen, daar er in deze koers mannen op het eindpodium zijn geëindigd vanuit die positie. Roubaix is het Monument bij uitstek waarin er van alles kan gebeuren. Je moet flexibel koersen en jezelf aanpassen, om op die manier het beste te maken van elk scenario in de koers.'

Selectie EF Education-EasyPost Parijs-Roubaix 2023

Tom Scully
Owain Doull
Jens Keukeleire
Jonas Rutsch
James Shaw
Marijn van den Berg
Julius van den Berg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws