Déjà vu voor Marijn van den Berg; Cofidis-sprinter Coquard is hem opnieuw te snel af in Loire Tour Wielrennen
Wielrennen

Déjà vu voor Marijn van den Berg; Cofidis-sprinter Coquard is hem opnieuw te snel af in Loire Tour

Déjà vu voor Marijn van den Berg; Cofidis-sprinter Coquard is hem opnieuw te snel af in Loire Tour

Bryan Coquard (Cofidis) heeft de derde etappe van de Loire Tour in Frankrijk weten te winnen. De Fransman van Cofidis hield net als in de eerste rit de Nederlander Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost) af.

Na de tumultueus verlopen tweede rit - inclusief valpartij van Bryan Coquard (Cofidis) en een sprint die werd beïnvloed door een motor - stapten de renner op dag drie in Frankrijk op voor een 197,1 kilometer lange etappe van Baugé-en-Anjou naar Mayenne. Dit deden we zonder Rick Pluimers van Tudor Pro Cycling; de Nederlander lag er woensdag eveneens bij en besloot niet meer van start te gaan.

De openingsfase was een harde, daar de betere renners van dit peloton zich mengden in de strijd om de vlucht van de dag. Benjamin Thomas (Cofidis) en Bean Healy (EF Education-EasyPost) reden uiteindelijk weg, waar het peloton niet direct grip op kreeg. Uiteindelijk zorgden Cyrus Monk (Q36.5 Pro Cycling Team), Unai Cuadrado (Euskaltel-Euskadi), Leo Danes (Nantes Atlantique) en Valentin Tabellion (Roubaix Metropole) ervoor dat de groep werd uitgebreid tot zes.

Peloton moet alles uit de kast halen om Healy en Thomas bij te halen

In het peloton moest Uno-X alle zeilen bijzetten om de vluchters onder controle te houden, maar ook daar werd niet stilgezeten. Thomas en Healy lieten heel de dag al zien dat zij toch een niveautje hoger rijden dan de overige vier mannen voorin en zij lieten hun medevluchters dus ook achter met nog 25 kilometer te gaan.

Achter dat tweetal begonnen ook Groupama-FDJ, Arkéa Samsic en Tudor zich met de achtervolging te bemoeien, waardoor de situatie voor het kopduo toch iets penibeler werd. Op iets meer dan vijf kilometer van de finish was het dan toch gedaan met de vluchtpoging.

Vervolgens kon de focus op een sprint, waarin Coquard opnieuw de snelste bleek. Van den Berg moest net als op dag één genoegen nemen met een tweede plek achter de spurter van Cofidis. Alexander Kamp werd derde.

Uitslag etappe 3 Loire Tour 2023 

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws