EF Pro Cycling biedt alle renners automatische contractverlenging aan Wielrennen
Wielrennen

EF Pro Cycling biedt alle renners automatische contractverlenging aan

EF Pro Cycling biedt alle renners automatische contractverlenging aan

EF Pro Cycling houdt al zijn renners die nu op de loonlijst staan binnenboord, als de renners dat zelf ook willen. EF-renner Moreno Hofland vertelt aan BN/De Stem dat de ploeg door het gekke coronajaar al zijn renners een automatische contractverlenging heeft aangeboden.

'Begin september liet de ploeg weten dat ze iedereen die dat wilde een nieuwe kans geven. Dat vonden ze vanwege alle coronaperikelen redelijk. Ik vind dat netjes. Voor mij is die coronabreak helemaal verkeerd uitgepakt. Dan is het fijn dat een ploeg er zo naar kijkt', zo legt Hofland uit.

De 29-jarige Nederlander maakt zelf gebruik van de kans om nog een jaar in de WorldTour te koersen. Of dat ook voor alle andere renners van EF Pro Cycling geldt, is nog onduidelijk. In totaal lopen er nog elf renners uit hun contract. Onder hen onder meer Rigoberto Urán, Sebastian Langeveld en Tejay van Garderen.

Vaughters: 'Het enige juiste'

In gesprek met Cyclingnews bevestigt ploegbaas Jonathan Vaughters dat alle renners bij EF Pro Cycling zich geen zorgen hoeven te maken. '2020 was zo onvoorspelbaar in de sport en ver daarbuiten. Onze renners en stafleden hebben de ploeg op het moeilijkste moment boven zichzelf gesteld, door salaris in te leveren en zo het team te redden. Het is het enige juiste om alle renners met een aflopend contract met één jaar te verlengen.' (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws