[Update] Zware val met Eiking en Vlasov dwingt Verona tot opgave in Vuelta Wielrennen
Wielrennen

[Update] Zware val met Eiking en Vlasov dwingt Verona tot opgave in Vuelta

[Update] Zware val met Eiking en Vlasov dwingt Verona tot opgave in Vuelta

Vuelta-leider Odd Christian Eiking is ten val gekomen in de zeventiende rit van de koers. De Noor lag al op achterstand en probeerde dit goed te maken in de afdaling, maar kwam in een spekgladde bocht ten val. Aleksandr Vlasov lag al in diezelfde bocht; de Rus lag er slecht bij.

Eiking moest al relatief vroeg in de etappe passen, maar weerde zich middels zijn eigen tempo kranig. In de afdaling probeerde de Noor gebruik te maken van zijn dalerskwaliteiten om in te lopen op zijn concurrenten voor het klassement, tot een paar mannen - waaronder Vlasov - voor hem onderuit gingen op het natte wegdek.

Als schrikreactie kneep ook de renner van Intermarché-Wanty-Gobert in zijn remmen, wat catastrofaal is op de natte Spaanse wegen. Eiking kon relatief snel opstaan en zijn weg vervolgen, maar dat gold niet voor Vlasov. De Rus bleef kermend van de pijn liggen, maar zou uiteindelijk wel weer opgestapt zijn.

Update: 2 september 2021 (11.50 uur) - Verona moet opgeven na val met Vlasov

Carlos Verona moet helaas forfait geven in de Vuelta a España. In de afdaling van de Collada Llomena schoof hij onderuit in een valpartij met Aleksandr Vlasov. HIj finishte de rit nog wel, maar kan niet meer starten in rit achttien. Op Twitter maakt Movistar bekend dat Verona kampt met diepe wonden en kneuzingen en ter observatie nog een dag of twee in het ziekenhuis moet blijven.

Los profundos hematomas sufridos tras su caída de ayer exigen que el madrileño permanezca durante 24-48h en observación en Oviedo. Por tanto, Carlos no podrá tomar la salida en la 18ª etapa de #LaVuelta21 este jueves. ¡Gracias por todo y ánimo, campeón


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws