Eindwinnaar Roglic opnieuw in problemen in slotrit Parijs-Nice: 'Kan het niet zonder drama' Wielrennen
Wielrennen

Eindwinnaar Roglic opnieuw in problemen in slotrit Parijs-Nice: 'Kan het niet zonder drama'

Eindwinnaar Roglic opnieuw in problemen in slotrit Parijs-Nice: 'Kan het niet zonder drama'

Na een imponerende week leek het een abc'tje: Primoz Roglic gaat Parijs-Nice op zijn naam schrijven. De verbluffend sterke Simon Yates leek echter roet in het eten te gooien, na een mooie aanval op de Col d'Èze pakte hij een halve minuut voorsprong. Bijna genoeg voor virtueel geel. Roglic had echter nog een wapen dat de meubelen kon redden: Wout van Aert. En zijn Sloveense kopman, is hem daar heel dankbaar voor.

'Ik was vandaag duidelijk niet goed genoeg', is Roglic zelfkritisch in het flashinterview. 'Ik had heel weinig kracht in de benen. Ik was aan het lijden op de slotklim en probeerde het verlies te beperken. Gelukkig had Wout een superdag. Hij hielp mij enorm vandaag. Mijn hele team was goed, maar een speciaal bedankje voor hem is op zijn plek. Hij is half mens, half motor. Hij kan alles!'

Een jaar geleden kreeg Roglic ook al problemen in de slotetappe van Parijs-Nice. Toen kostte het hem de zege. 'Ja ik kan het niet zonder wat drama, hè. Maar ik moet toch toegeven dat ik vandaag een stuk gelukkiger ben na deze etappe dan vorig jaar, haha.' Uiteindelijk finishte de Roglic/Van Aert-tandem op negen seconden van Yates, waardoor de Brit tweede blijft in het eindklassement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws