Einer Rubio beleeft 'grote dag' in Giro: 'Wist dat ik het tactisch moest spelen tegen Pinot' Wielrennen
Wielrennen

Einer Rubio beleeft 'grote dag' in Giro: 'Wist dat ik het tactisch moest spelen tegen Pinot'

Einer Rubio beleeft 'grote dag' in Giro: 'Wist dat ik het tactisch moest spelen tegen Pinot'

De dertiende etappe van de Giro d'Italia was een typische gevalletje van twee honden vechten om een been, dan gaat de derde ermee heen. Einer Rubio profiteerde optimaal van het geruzie tussen Thibaut Pinot en Jefferson Cepeda en versloeg de twee in de sprint op Crans-Montana.

'Ik heb heel hard gewerkt voor een grote dag als vandaag', jubelt Rubio in het flashinterview. 'De ronde was tot nu toe heel zwaar met het slechte weer, maar ik moest doorzetten.'

Rubio maakte deel uit van een kopgroep van vijf renners. Op de slotklim leek hij de mindere van Pinot en Cepeda, maar wist hij de aansluiting te houden. 'Ik wist dat Pinot heel sterk was. Ik moest bij hem zien te blijven en het tactisch spelen.' Daar slaagde Rubio uitstekend in door de sprint overtuigend te winnen.

'Het zal even duren voordat ik mij besef dat ik een etappe in de Giro heb gewonnen', aldus de Colombiaan die in Italië woont. 'Ik had niet verwacht dat ik dit zou doen', besluit de gelukkige renner van Movistar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws