Jumbo-Visma ziet 'scherp ogende' Roglic goed omringd: 'Daarmee kunnen we vooruit' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma ziet 'scherp ogende' Roglic goed omringd: 'Daarmee kunnen we vooruit'

Jumbo-Visma ziet 'scherp ogende' Roglic goed omringd: 'Daarmee kunnen we vooruit'

Primoz Roglic zag zich sterk omringd in de ingekorte dertiende etappe van de Giro d'Italia. De kopman van Jumbo-Visma kende op de slotklim naar Crans-Montana geen problemen en koos ook niet de aanval, iets wat voor roze trui Geraint Thomas niet als een verrasing kwam.

Sam Oomen, één van de luitenanten van Roglic, deed op de ploegsite zijn verhaal over de etappe. 'We zaten met vijf man lang samen in de groep der favorieten. Op de eerste klim ging het hard, want het was vanaf de start gelijk volle bak.'

'Het was een gekke etappe', doelt Oomen op het inkorten van de rit. 'Maar het was wel de enige juiste beslissing om die in te korten. Jammer voor de mensen thuis, maar hopelijk is het toch enigszins in perspectief te plaatsen. Het was absoluut niet verantwoord om vandaag ook het eerste deel van de rit af te leggen.'

Van Dongen: 'Daarmee kunnen we vooruit'

'Het grote doel van vandaag was om in deze bijzondere rit Primoz goed te beschermen', deelt ploegleider Arthur van Dongen zijn kijk op de etappe. 'Dat is ons goed gelukt. We wisten dat de strijd op de eerste klim gelijk zou ontbranden. Dat we vervolgens in staat zijn om met vier jongens Primoz te omringen geeft zeker een bevredigend gevoel. Primoz oogde scherp. Daarmee kunnen we vooruit naar de laatste acht ritten in deze Giro. Het is duidelijk dat er nog een hele hoop aan zit te komen', aldus Van Dongen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws