Roglic mag met Dennis hopen op potentiële meesterknecht: 'Is goed nieuws voor Primoz' Wielrennen
Wielrennen

Roglic mag met Dennis hopen op potentiële meesterknecht: 'Is goed nieuws voor Primoz'

Roglic mag met Dennis hopen op potentiële meesterknecht: 'Is goed nieuws voor Primoz'

De dertiende etappe van de Giro d'Italia bracht niet helemaal het spektakel tussen de klassementsrenners waarop vooraf gehoopt werd. Zo wilde Primoz Roglic overduidelijk nog niet het roze. De kopman van Jumbo-Visma zag wel een ijzersterke ploeg, met een herleefde Rohan Dennis.

'Ik denk dat het kwam door de tegenwind', zegt Dennis tegen Eurosport over het gebrek aan aanvalslust bij de klassementsrenners. 'Als je in het wiel zat, was het een stuk makkelijker. Als G (Geraint Thomas, red.) of Primoz, of wie dan ook had aangevallen, dan kon je in het wiel zoveel energie sparen. De strijd werd zodoende lamgelegd.'

Dennis - die bezig is aan zijn laatste profjaar - heeft de stijgende lijn te pakken. De Australiër kon op de beklimmingen lang mee. 'Ik heb het gevoel dat ik naar een goed niveau aan het groeien ben. Dat is ook goed nieuws voor Primoz', die tevreden zal hebben gezien hoe hij bergop lang werd vergezeld door vier ploegmaats.

Dennis: 'Wist dat ik er in moest komen'

Dennis maakte geen onderdeel uit van de aanvankelijke selectie van Jumbo-Visma voor de Giro, maar moest door de nodige afhakers toch opdraven. 'Ik wist dat het eerste deel lastig voor mij zou zijn. Ik kwam uit een week rust. Ik wist dus dat ik er in moest komen', besluit Dennis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws