Emil Herzog wint WK wielrennen bij de junioren, sterke Belg Van Mechelen derde Wielrennen
Wielrennen

Emil Herzog wint WK wielrennen bij de junioren, sterke Belg Van Mechelen derde

Emil Herzog wint WK wielrennen bij de junioren, sterke Belg Van Mechelen derde

Het WK bij de junioren is gewonnen door één van de grote favorieten: de Duitser Emil Herzog. De renner, actief in de opleidingsploeg van BORA-hansgrohe rekende in een sprint met twee af met de Portugees António Morgado. Vlad Van Mechelen werd derde.

De weersomstandigheden waren betrekkelijk slechter dan de afgelopen dagen en dat merkte het peloton. In de openingsfase was er in een afdaling een redelijk grote valpartij te betreuren, met de Nederlander Max van der Meulen, Belg Vlad Van Mechelen en wereldkampioen tijdrijden Joshua Tarling als grootste slachtoffers.

Uiteindelijk werd de schifting doorgevoerd op de zware Mount Pleasant, waar ronde na ronde renners moesten passen. Herzog en Morgado wisten voorop te geraken, waarna de Duitser de Portugees de loef wist af te steken in een sprintje met twee. Dit was een thriller van jewelste, maar Morgado moest uiteindelijk net iets eerder passen dan zijn Duitse collega.

Daarachter won Vlad Van Mechelen één minuuutje later de sprint om plek drie, die met een groep van zo'n tien man werd uitgevoerd. Menno Huising zat daar ook in: voor hem was een zesde plek het hoogst haalbare, waarmee hij de beste Nederlander was.

Uitslag WK wielrennen junioren 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws