Emoties worden Skjelmose Jensen teveel na eerste profzege: 'Ik kan het niet beschrijven' Wielrennen
Wielrennen

Emoties worden Skjelmose Jensen teveel na eerste profzege: 'Ik kan het niet beschrijven'

Emoties worden Skjelmose Jensen teveel na eerste profzege: 'Ik kan het niet beschrijven'

Na een flinke reeks ereplaatsen op verschillende terreinen was het eindelijk raak voor Mattias Skjelmose Jensen. De jonge Deen van Trek-Segafredo was de sterkste in een zware tijdrit in de Ronde van Luxemburg. Bovendien mocht hij na de finish het leiderstricot aantrekken.

Skjelmose Jensen was in de wolken met de overwinning. De emoties waren na de finish duidelijk zichtbaar bij de 21-jarige Deen, waar de tranen begonnen te vloeien. 'Deze zege betekent heel veel voor mij. Ik ben heel vaak dichtbij een overwinning gekomen, ik ben eigenlijk een beetje de tel kwijt geraakt. We geloofden dat ik deze tijdrit kon winnen, het was het grote doel voor de start van deze koers. Om het dan af te maken is echt geweldig, ik kan het niet beschrijven', uit Skjelmose Jensen zijn gevoelens in het flashinterview na de finish.

'Ik sloot mijn ogen en ging vol gas'

Skjelmose Jensen had de snelste tussentijd onderweg neergezet, maar het was vooral in de laatste fase van de tijdrit waar hij het verschil kon maken ten opzichte van zijn concurrenten. 'We wisten dat het een pijnlijke rit zou worden met de wind op de kop en de steile heuveltjes in het begin, dus ik moest mezelf niet voorbij rijden. Bij de start was ik daarom een beetje conservatief om nog een beetje over te houden, maar in de laatste acht kilometer sloot ik mijn ogen en ging ik vol gas op het laatste vlakke deel.'

In de tijdrit wist de Deen zijn naaste belagers Kévin Vauquelin (Arkea-Samsic) en Morten Hulgaard (Uno-X Pro Cycling) voor te blijven. Skjelmose Jensen stond voor de vierde etappe negende in het klassement met achttien seconden achterstand op leider Valentin Madouas, maar die achterstand maakte hij ruimschoots goed. Daardoor mag Skjelmose Jensen ook de gele leiderstrui aantrekken. Zaterdag is de vijfde en laatste etappe van de Ronde van Luxemburg, wat ook meteen de lastigste is: de renners moeten drieduizend hoogtemeters bedwingen over 181 kilometer richting de hoofdstad, waar de finale bezaaid is met kleine, listige hellingen. In het klassement heeft Skjelmose Jensen drie seconden voorsprong op Vauquelin en veertien seconden op Nederlander Sjoerd Bax, die een knappe tijdrit reed.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws