Koen Bouwman knalt op sluwe wijze door slotkilometer en wint op die manier in Ronde van Slowakije Wielrennen
Wielrennen

Koen Bouwman knalt op sluwe wijze door slotkilometer en wint op die manier in Ronde van Slowakije

Koen Bouwman knalt op sluwe wijze door slotkilometer en wint op die manier in Ronde van Slowakije

Koen Bouwman mag zich de winnaar van de derde rit van de Ronde van Slowakije van dit jaar noemen. De renner uit Ulft reed een tactisch perfecte laatste kilometer en zag dat beloond worden met de dagzege.

Met Quick Step-coureur Josef Cerny als leider vertrok het peloton vanuit Hlohovec voor een lange, heuvelachtige etappe van 214 kilometer door Slowakije. Vlak na het begin moesten de renners al de nodige hoogtemeters verwerken, waardoor het peloton niet direct grip kreeg op de koers.

Zodoende wist een groep van veertien renners weg te rijden, met daarbij Lennard Hofstede namens Jumbo-Visma. Deze ontsnapping kreeg twee minuten voorsprong cadeau, maar het peloton deed er alles aan om de voorgift niet té groot te laten worden. Quick Step-Alpha Vinyl hield het tempo hoog, waarmee het ook weer een reactie van Jumbo-Visma uitlokte; ondanks de aanwezigheid van Hofstede vooraan besloot de Nederlandse formatie zich te roeren in de grote groep, ten faveure van witte trui Archie Ryan.

Quick Step en Jumbo-Visma houden elkaar in de gaten

Door deze ontwikkelingen werd de kopgroep met nog vijftig kilometer voor de boeg al bij de lurven gegrepen. In de fase hierna zagen we wel enkele aanvalspogingen, maar het was toch vooral de controle van Quick Step wat de klok sloeg.

Jumbo-Visma had daar op een gegeven moment genoeg van en besloot met nog dertig kilometer te gaan de koers open te gooien. De Nederlandse formatie probeerde met meerdere renners, maar Quick Step zat er relatief kort op. Zo volgde stagiair Martin Svrcek een poging van Koen Bouwman gezwind.

Even later koos de leider van de koers, Cerny, zelf maar een keer de aanval, maar ook dit was geen lang leven beschoren. Uiteindelijk trokken we op die manier dus toch met een relatief grote groep naar de finish in Spisska Nova Ves. In die laatste kilometers was het peloton als een wespennest, waarbij Bouwman als eerste de laatste bocht doorging op sluwe wijze en vervolgens in één rechte lijn naar de zege denderde. Knappe zege!

Uitslag etappe 3 Ronde van Slowakije 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws