Skjelmose Jensen slaat dubbelslag in Luxemburg, Bax derde in klassement Wielrennen
Wielrennen

Skjelmose Jensen slaat dubbelslag in Luxemburg, Bax derde in klassement

Skjelmose Jensen slaat dubbelslag in Luxemburg, Bax derde in klassement

In de vierde etappe van de Ronde van Luxemburg heeft Mattias Skjelmose Jensen een dubbelslag geslagen. De jonge Deen pakte de zege in de tijdrit en nam bovendien de leiderstrui over van Valentin Madouas.

De tijdrit was verrassend lang voor een relatief kleine ronde als de Ronde van Luxemburg: 26 kilometers moesten de renners afleggen. Daarnaast was het parcours ook niet helemaal vlak: er moesten twee heuvels bedwongen worden. Eerst kregen de renners de Scheierberg (1,6 kilometer aan 8,8 procent) voorgeschoteld, waarna er werd doorgestoten naar de Wëntrenger (2,1 kilomter aan 5 procent). Hier lag ook het tussenpunt, op 12,5 kilometer van de meet. Madouas begon de tijdrit in de gele trui, nadat hij de eerste etappe op zijn naam had geschreven en in de dagen erna de leiding wist vast te houden.

De omstandigheden zorgden ervoor dat een goeie tijd rijden niet volledig in eigen hand van de renners lag. Soms was het droog, maar op andere momenten viel er toch flink wat regen. De eerste man die een richttijd neerzette was Morten Hulgaard. De Deen van Uno-X Pro Cycling zette een tijd van 34.18 neer aan de finish. Thibault Guernalec kwam dicht in de buurt van die tijd, maar werd ongetwijfeld benadeeld door het matige weer en strandde op twee seconden van de leidende positie. De Fransman was zichtbaar gefrustreerd en sloeg kwaad een gat in de lucht.

Skjelmose snelt naar overwinning 

De tweede helft van de deelnemers hadden geluk met het weer, waar het na half drie droog bleef. Dit betekende dat Jason Osborne een sterke tijd kon neerzetten. De Duitser van Alpecin-Deceuninck werd in 2020 als eerste wereldkampioen Esports op Zwift, waarna hij een contract bij de Belgische formatie kreeg. Uiteindelijk verloor Osborne dertien seconden op de tijd van Hulgaard. Kévin Vauquelin was degene die Hulgaard van de troon kon stoten. De pas 21-jarige Fransman dook tien seconden onder de tijd van de Deen.

Heel lang kon Vauquelin niet genieten van zijn plek in de hotseat. Skjelmose Jensen dook drie seconden onder de tijd van de Fransman. Niemand dook nog onder de tijd van de Deen, waardoor hij na een hele reeks ereplaatsen zijn eerste professionele overwinning mocht binnenhalen. Bovenin het klassement was het spannend in de strijd om de leiderstrui. Aaron Gate, vierde in de Commonwealth Games op de tijdrit, verloor te veel, net als Matteo Trentin. Sjoerd Bax reed een uitstekende rit tegen de klok, maar gaf uiteindelijk 24 seconden toe op Skjelmose Jensen, te veel om de leiderstrui over te nemen. Madouas kwam ook tekort, waardoor Skjelmose Jensen de leiderstrui naast de overwinning ook pakte. Bax staat in het klassement nog knap derde achter de Deen.

Uitslag etappe 4 Ronde van Luxemburg 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws